Acasa. Cei plecati in lume

45,00 lei

Categorii: , Cod: 14628Autor: Gina StoiciuData apariție: 11-01-2023 Cuprins Răsfoiește

Descriere

De ce plecam de acasa? De ce e greu sa te intorci de unde ai plecat? Unde mai este acasa? Unde se sfarșește drumul? Pentru fiecare expatriat, aceste intrebari iși pastreaza partea lor de mister.

Cele doua parți ale eseului: „plecarea in lume” și „unde mai este acasa” prezinta analiza etapelor, starilor și efectelor adaptarii intr-o lume necunoscuta, cu ajutorul unor precizari istorice, explicații psihosociologice, anecdote și referințe literare. Unele elemente de coincidențe semnificative ne trimit cu gandul la psihologia analitica. Eseul descrie plecarea in lume ca pe o aventura umana derutanta. Un parcurs de viața țesut din vis și incertitudine.

O calatorie imprevizibila catre necunoscut, aventura și nebunie. El se adreseaza unui public universitar și unui public larg. Incercarea de a reconstrui memoria acestei aventuri umane seamana cu o tapiserie. Acea imagine a tapiseriei, evocata de romancierul Thomas Mann; un desen clar pe partea vizibila, pe dosul careia apare o impletitura plina de noduri și fire, care atarna alandala.

Informații suplimentare

Titlu

Acasa. Cei plecati in lume

Preț

45,00

ISBN

978-606-26-1627-4

Format

A5

Pagini

189

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Acasa. Cei plecati in lume”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON