Techirghiol

64,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 38120Autor: Nina StanescuData apariție: 29-11-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

A scrie o noua carte despre o comunitate umana, careia i s-au consacrat numeroase scrieri și reflecții din partea unor autori localnici și nu numai, prezinta unele inconveniente, dar, totodata și o anume ascendența. Prin insași titlul ei, aceasta carte se dorește a fi in special, o calauza in recuperarea memoriei colective și a identitații etnice. Prin cercetarea efectuata am cautat sa surprindem aspecte ale orașului și comunitații Techirghiol, pe langa cele deja cunoscute și acele aspecte structurale ale comunitații, neexplorate inca. De aici și subtitlul lucrarii monografice intitulat „ contribuții din perspectiva sociologica, istorica, etnografica și religioasa”. De asemenea am urmarit sa oferim o imagine asupra a ceea ce inseamna orașul Techirghiol in prezent. In egala masura ne-au interesat mentalitațile, opiniile și atitudinile oamenilor, intr-un cuvant trairea , sufletul orașului, memoria colectiva.

Dimensiunea spirituala este din punctul nostru de vedere , singura dimensiune inca valida a orașului. Din pacate, nu exista o straduința publica de conservare a valorilor spirituale, materiale a fiecarei comunitați in parte. Mai mult mijloacele de informare, mass-media insista indeosebi pe calitatea terapeutica a lacului Techirghiol, „inabușind” filonul de cultura existent a comunitații multietnice baștinașe. Ipoteza noastra este ca locurile de adunare spirituala, acele cadre noologice sau mutat intr-o zona relativ invizibila, de spiritualitate cvasitangibila .

Realitatea confirma ca tehnologizarea, computerizarea informațiilor au dus la evolutia omenirii, dar fara „zestrea strabuna”, fara tradiții, cum putem merge mai departe? Poate parea paradoxal, dar, tocmai obiceiurile, tradițiile constituie instrumente ce fac ca societatea sa progreseze și in același timp sa se mențina, sa se conserve.
Brazii se inalța semeți și rezista intemperiilor pentru ca au radacinile puternic infipte in munte. Daca am pune un puiet de brad sa creasca pe o bucata de marmura și-ar mai putea infige radacinile?! Cultura, tradiția, obiceiurile sunt valori care nu ne-au picat de sus din cer. Ele sunt rodul straduinței a n – generații, ce au format radacini viguroase existențial. Am putea merge mai departe fara a ne cunoaște radacinile?! Ne-am putea raspunde la intrebarea: Cine suntem?!

Soluție: Educație, redeșteptarea valorilor culturale, lingvistice-identitare si religioase, specifice fiecarei comunitați.

Informații suplimentare

Titlu

Techirghiol

Preț

64,00

ISBN

978-606-26-0404-2

Format

24×22

Pagini

382

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Techirghiol”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON