Puterea economica in istoria lumii. De la marele Razboi la Marea Criza si de la Marea Criza la un nou Mare Razboi. Volumul II

109,00 lei 98,10 lei

Disponibil pentru precomandă

Precomandă Categorii: , , Cod: 10222021Autor: Dumitru Ilie, Mâșu ȘtefanData apariție: 31-12-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Volumul al doilea al ciclului „Puterea economică în istoria lumii” conţine o cercetare multidisciplinară – economică, geoistorică, geopolitică şi juridică – asupra perioadei 1914-1939, în care omenirea a cunoscut evoluții, tensiuni și conflicte de asemenea densitate și intensitate, încât au marcat definitiv istoria lumii, generând evenimente şi prefaceri ale căror urmări şi influențe dăinuie şi astăzi.  

În acest sfert de secol, lumea toată a fost zdruncinată de cea mai sângeroasă şi mai distrugătoare conflagraţie pe care o cunoscuse istoria de până atunci, iar economia mondială, cu ierarhiile puterii răsturnate după „Marele Război”, a trecut prin experiența celei mai violente crize economice din întreaga istorie a omenirii.

Lucrarea analizează atât lumea capitalistă, rămasă, după Marele Război”, pradă dificultăților economice și sociale, tensiunilor şi conflictelor politice latente, cât și cealaltă parte a lumii, Estul Europei, unde revoluția rusă marca o ruptură în sistemul capitalist mondial şi aducea la putere soldaţi, muncitori și țărani, pentru a construi un regim nou și diferit – dictatura proletariatului.

După o punere faţă în faţă a celor două sisteme economice şi politice, fundamental diferite, opuse doctrinar și rivale din punct de vedere politic, o parte importantă a cărții prezintă și noile  tipuri de regimuri politice dictatoriale din partea capitalistă a lumii (fascismul și nazismul), precum și noul tip de economie și de conducere economică, și anume dirijismul economic, în care se regăsesc fenomene de protecționism, intervenţionism statal și centralism, asemănătoare celor din economia socialistă.

 

Informații suplimentare

Titlu

Puterea economica in istoria lumii. De la marele Razboi la Marea Criza si de la Marea Criza la un nou Mare Razboi. Volumul II

Preț

109,00

ISBN

978-606-26-1451-5

Format

Academic

Pagini

604

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Puterea economica in istoria lumii. De la marele Razboi la Marea Criza si de la Marea Criza la un nou Mare Razboi. Volumul II”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON