Omul, societatea, statul. Studii, eseuri, epistole

84,00 lei

Categorii: , Cod: 14044Autor: Andreescu MariusData apariție: 08-04-2022 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Omul este esentialmente o fiinta sociala, este produs al societatii si producator de societate. In cadrul social, omul intra intr-o multitudine de relatii sociale cu semenii sai. Din perspectiva juridica, societatea este un sistem structural, implica o ordine, in raport de care exista, se manifesta si evolueaza si al carui continut poate fi juridic, politic, moral, economic sau de alta natura.

Pandemia actuala este o realitate dureroasa cu consecințe grave pentru sanatatea și viața oamenilor, dar și pentru valorile statului de drept și ale democrației. Prin lege au fost impuse masuri sanitare și restrangeri a exercițiului unor drepturi. Multe din aceste masuri sau dovedit inadecvate scopului propus și au reprezentat exces de putere din partea autoritaților. Analizam constituționalitatea și legitimitatea unor masuri restrictive.

Mesajul pe care dorim sa-l transmitem cititorului prin abordarea interdisciplinara a unor aspecte privind omul, societatea și statul poate fi cuprins in cuvintele Sfantului Toma din Aquino: ,,individul este pentru stat, statul pentru persoana și persoana pentru Dumnezeu’’.

Monografia se adreseaza tuturor iubitorilor de cultura interesați de problematica omului a societații și a statului și in egala masura specialiștilor in drept și științe sociale, studenților, masteranzilor și doctoranzilor.

Informații suplimentare

Titlu

Omul, societatea, statul. Studii, eseuri, epistole

Preț

84,00

ISBN

978-606-26-1504-8

Format

Academic

Pagini

438

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Omul, societatea, statul. Studii, eseuri, epistole”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON