Serviciile sociale in Romania. Stare de fapt si provocari. Servicii de locuire sociala

15,00 lei 13,50 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 10913Autor: Blaj (Neculau) Georgiana, Buligescu Bianca, Marin Monica, Stanculescu Manuela SofiaData apariție: 11-01-2018 Cuprins Răsfoiește

Descriere

În România există deja un spectru larg de politici, programe şi intervenţii sectoriale care vizează reducerea sărăciei şi excluziunii sociale. Eficacitatea acestora este însă limitată de finanțarea insuficientă, coordonarea deficitară, precum și lipsa de echilibru între beneficii și servicii sociale. Având în vedere corelarea puternică a sărăciei cu excluziunea socială, combaterea acestor fenomene necesită o schimbare de paradigmă centrată pe dezvoltarea serviciilor sociale și coordonarea intervențiilor la toate nivelurile. În acest context, cercetarea de față se concentrează pe analiza stării de fapt și recomandări de politici care vizează dezvoltarea serviciilor sociale.

Din multitudinea de servicii sociale existente, prezentul raport se ocupă de locuirea socială. Studiul este organizat în patru capitole. Primul capitol pune în discuție locuirea socială ca un drept fundamental. Al doilea capitol prezintă politicile de locuire socială în Europa și în România. Capitolul include patru secțiuni care într-o primă versiune au făcut parte din referatul de doctorat „Locuire socială în context: Politici și oameni” realizat în 2016 de Georgiana Blaj (Neculau). Capitolul al treilea coboară de la nivelul cadrului național de politici și programe aferente sectorului locuirii la nivel local, căci autoritățile locale dețin și gestionează efectiv fondul de locuințe pentru grupurile sărace și vulnerabile (locuințele cu caracter social). Astfel, capitolul 3 are în vedere strategiile locale și fondurile disponibile pentru întreținerea și dezvoltarea stocului existent de locuințe cu caracter social. În final, capitol 4 recapitulează principalele concluzii și recomandări pentru îmbunătățirea serviciilor de locuire socială în România și punerea efectivă în practică a dreptului fundamental la locuire adecvată, mai ales pentru populația săracă și vulnerabilă.

 

Informații suplimentare

Titlu

Serviciile sociale in Romania. Stare de fapt si provocari. Servicii de locuire sociala

Preț

15,00

ISBN

978-606-26-0855-2

Format

Academic

Pagini

108

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Serviciile sociale in Romania. Stare de fapt si provocari. Servicii de locuire sociala”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON