Jocuri gratuite slot câștigător

  1. Cea Mai Buna Strategie Blackjack Pentru Bani Online: Toate jocurile de pe site pot fi jucate instantaneu online și nu este nevoie să descărcați niciun software pentru a reda sloturile video.
  2. Română Blackjack Sigur Cu Bonus Fara Depunere - Deci, dacă acest lucru este destul de mare, ai putea fi o uita la o victorie substanțială vine drumul tau.
  3. Cele Mai Bune Cazinouri Online Cu Ruletă Electronică Și Rotiri Gratuite: Secțiunea LIVE dealer include un număr limitat de jocuri, toate alimentate de Ezugi.

Bani gratis cazinou fără depozit

Site-Uri Jocuri De Cazinou Online Fără Depozit
Acesta va fi afișat doar de livrare sau faceți clic și să colecteze sloturi pentru săptămâna viitoare.
Venituri Din Spins Gratuite Impozit 2023Bonusuri Română Spins Gratuite
Dacă câștigi umplând 3 sau mai multe role cu același simbol, vei forma un câștig super stack.
Odată declanșate, simbolurile scatter bonus suplimentar vor fi adăugate pe role pentru a vă crește șansele de a iniția funcția respin.

Ruletă americana

Jocuri Populare De Cazinou Online Gratis 2023
Și, în plus, care să îți ofere câștiguri mari..
Cazinou Web Fără Depozit Fara Depunere
Tu și Dealerul sunt, de asemenea, tratate cu 2 cărți comune.
Cazinou Blackjack Fără Depunere

Puterea politica in Romania

39,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 8605Autor: Stănescu IulianData apariție: 01-08-2014 Cuprins Răsfoiește

Descriere

La 25 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989, societatea romaneasca a depasit perioada de tranzitie, intrand intr-o alta etapa istorica. Proiectul de tara initiat in anii ’90 si-a atins obiectivele: trecerea la economia de piata, adaptarea institutiilor politice la modelul occidental, precum si aderarea la NATO si Uniunea Europeana. In noua etapa istorica, proiectul continua inertial, desi nu poate oferi nimic nou ca stare dezirabila. In acest context, apare ca necesara o dezbatere larga in societatea romaneasca privind un nou proiect de tara. Structura si functionarea puterii politice nu pot lipsi din aceasta dezbatere.

Lucrarea Puterea politica in Romania isi propune sa ofere un model teoretic asupra functionarii puterii politice in Romania de dupa 1989. In elaborarea modelului respectiv, partea de cercetare si analiza a fost construita pe trei paliere: (1) procesul electoral; (2) relatia politic-economic; (3) cadrele si partidele politice. Cele trei paliere au vizat trei indicatorii ai puterii:
(1) cine si cum castiga puterea, respectiv cum functioneaza mecanismul electoral prin care sunt ocupate pozitiile de decizie de la varful statului roman?
(2) in folosul cui s-a facut uriasul transfer de patrimoniu al statului roman in perioada tranzitiei si cine – dupa mai bine de 20 de ani – beneficiaza cel mai mult din distributia avutiei create in economie? Altfel spus, in folosul cui functioneaza, cu preponderenta, puterea politica?
(3) cine ne conduce, respectiv care este profilul social al celor care ocupa pozitii de decizie la varful aparatului de stat la nivel central si local, precum si in partidele politice?

Asa cum se prezinta cititorului, cartea este rezultatul unei acumulari pe o perioada de circa 10 ani de reflectie personala, studiu si analiza. La acestea s-a adaugat experienta deprinsa din sansa de a observa fenomenul politic de aproape in perioadele de campanie electorala si prin discutiile cu martori privilegiati ai istoriei.

Cartea lui Iulian Stanescu este, cu siguranta, una dintre putinele carti excelente publicate in ultimii 25 de ani pe tema sistemului politic si, mai general, a profilului societatii romanesti in tranzitie. Se citeste nu numai cu interes, prin originalitatea punctelor de vedere promovate, dar, ceea ce este destul de rar, cu multa placere.
Catalin Zamfir

Iata o carte care nu doar merita sa fie citita, ci chiar trebuie sa fie citita de orice istoric, sociolog, politolog si chiar economist preocupat de problematica postcomunismului romanesc, devenind indispensabila studentilor si o solida baza de informare pentru oricine, specialist sau nu, care doreste sa inteleaga mai bine realitatile lumii in care traieste.
Este o lucrare stiintifica destinata, in primul rand, specialistilor si studentilor din stiintele despre societate. Dar, eu o recomand cu toata caldura mai ales oamenilor politici care, pentru a putea guverna Romania, trebuie, inainte de toate, sa-i cunoasca evolutiile politice de pana acum pentru a-i intelege prezentul si a-i putea proiecta viitorul.

Vladimir Pasti

Judecand dupa felul in care a fost structurata, cartea ofera o analiza de sistem, atat a felului in care s-a structurat si functioneaza sistemul politic post-decembrist, cat si ecourile sale in plan economic si social. Pana la urma, alegerile politicului au consecinte determinante asupra spatiului economic, si asupra celui social.
Intr-un fel, cartea domnului Stanescu este si o pledoarie pentru generarea unui nou model de dezvoltare a Romaniei, care implica reforma clasei politice, schimbarea politicilor economice si sociale, renuntarea la guvernarea conflictuala si abordarea consensuala a problemelor de interes national.

Ionut Vulpescu

Informații suplimentare

Titlu

Puterea politica in Romania

Preț

39,00

ISBN

978-606-26-0083-9

Format

Academic

Pagini

358

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Puterea politica in Romania”
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON