Drept constitutional si institutii politice

40,00 lei 36,00 lei

Categorii: , Cod: 13117Autor: Dragne LuminițaData apariție: 13-04-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Volumul Drept constituțional și instituții politice. Curs universitar pentru Administraţie publică apărut sub egida Editurii Pro Universitaria, se adresează studenților care realizează programe de studii universitare de licență la Administrație Publică, precum și specialiștilor din acest domeniu.

În lucrare sunt prezentate noțiuni și concepte specifice dreptului constituțional, rolul și importanța Constituției în sistemul nostru juridic, calitatea acesteia de lege supremă și cea mai importantă garanție juridică a supremației Constituției, controlul constituționalității legilor. Sunt analizate elementele constitutive ale statului și cetățenia română, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, evoluția constituțională a statului român, caracterele acestuia și organizarea și funcționarea partidelor politice.

De asemenea, pe parcursul cărții sunt analizate organizarea, atribuțiile și actele emise de autoritățile publice: Parlamentul, Președintele României, Guvernul, autoritatea judecătorească și Curtea Constituțională.

Informații suplimentare

Titlu

Drept constitutional si institutii politice

Preț

40,00

ISBN

978-606-26-1355-6

Format

Academic

Pagini

254

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Drept constitutional si institutii politice”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON