Prouniversitaria.ro

Universitatea din Oradea: „Ziua europeană de luptă împotriva traficului de ființe umane”

Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul Universității din Oradea și Next Steps Romania au marcat în data de 18 octombrie, printr-o inițiativă comună, „Ziua europeană de luptă împotriva traficului de ființe umane”. În acest sens, a avut loc un eveniment desfășurat în incinta Sălii de Conferințe a Bibliotecii Universității din Oradea.

Au fost prezenți profesioniști ai organizațiilor guvernamentale și non-guvernamentale din domeniul luptei împotriva traficului de persoane, precum asistenți sociali, sociologi, psihologi ai Fundației „People to People”, „Dorcas Aid Romania”, „International Justice Mission”, „CC Betania”, „Armatei Salvării România”, Fundației „Șinca”, polițiști din cadrul Centrului Regional Oradea al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea.

Evenimentul a fost moderat de doamna psiholog Cristina Minculescu, în calitate de Project Manager „Next Steps Romania”, în derularea lui având loc prezentări ale fenomenului, discuții, problematizări și evaluări specifice.

„Apreciem că acțiunea la care au participat actorii sociali cu rol în combaterea traficului de persoane a avut și un rol de prevenție și conștientizare a gravității fenomenului de trafic, aducând numeroase informații pentru sfera de interes”, se arată într-un comunicat al Universității din Oradea.

„Prezența studenților Facultății de Științe Socio-Umane a fost salutară, ei numărându-se și printre viitorii specialiști care vor putea recunoaște și sesiza eventualele suspiciuni ori cazuri de trafic ori exploatare a semenilor. În calitate de co-organizatori ai evenimentului ne-am exprimat interesul și dorința de-a continua și dezvolta colaborarea interinstituțională, considerând că astfel de acțiuni comune conduc spre o veridică cunoaștere a fenomenului, a modalităților și măsurilor ce pot conduce spre diminuarea și combaterea lui”, menționează comunicatul citat.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON