Prouniversitaria.ro

Universitatea de Vest: „Timișoara (re)citește”. Călătorii, întâmpinați cu versuri în mijloacele de transport

Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Societatea de Transport Public Timișoara, lansează un proiect de încurajare a lecturii, numit „Timișoara (re)citește”.

Conform proiectului, începând de luni, 25 octombrie, cei care urcă în tramvaiele, autobuzele, microbuzele și troleibuzele STPT vor putea citi versuri scrise de poeți bănățeni contemporani.

„Timișoara (re)citește” este deopotrivă o inițiativă de promovare a poeților timișoreni sau care au legătură cu Timișoara, de la Ion Monoran, un simbol pentru Revoluția din 1989, sau Șerban Foarță, de numele căruia se leagă versurile celui mai apreciat album al trupei Phoenix, până la scriitori consacrați precum Moni Stănilă, Robert Șerban, Tudor Crețu, dar și tineri poeți precum Nicoleta Papp sau Alex Higyed, se arată într-un comunicat al instituției de învățământ superior.

În total s-au instalat aproximativ 1.000 de afișe în peste 100 de mijloace de transport în comun, lista versurilor urmând să fie actualizată în timp. Aceasta este doar o primă inițiativă dintr-o serie de evenimente care au ca scop încurajarea lecturii și promovarea scriitorilor contemporani în contexte inedite, care au impact pentru comunitate, menționează comunicatul citat.

„Timișoara (re)citește” este un proiect cultural de lungă durată, desfășurat în parteneriat de către UVT și STPT, dedicat comunității timișorene, au precizat oficialii Universității de Vest.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON