Prouniversitaria.ro

Biblioteca Universității din Oradea: Proiect de 10.000 de lei pentru scanarea a 33.400 de pagini

Săptămâna trecută a început scanarea celor 33.400 de pagini, recomandate de facultățile și departamentele Universității din Oradea, ca informație esențială a bibliografiei destinate studenților, din materia semestrului întâi.

„Este vorba de un contract, în valoare de 10.000 de lei, datorită căruia studenții vor avea acces, la bibliografie, direct din catalogul electronic al bibliotecii”, explică Daniela Bar, șefa Biroului Achiziție – Prelucrare al Bibliotecii Universității din Oradea.

„Într-adevăr, e vorba de un număr limitat de pagini, din fiecare carte. Dar asta e ceea ce le putem oferi studenților, fără a risca sancțiuni pe legea copyright-ului”, a completat Daniela Bar.

Primele 11.000 de pagini vor fi la dispoziția studenților în termen de circa două săptămâni. Acestea aparțin unor domenii științifice precum: teologia, științele economice, dreptul, protecția mediului sau pregătirea didactică și pedagogică.

Alături de cursurile accesibile deja prin intermediul platformei de e-learning a universității, această formulă, care oferă un acces facil la lucrările cuprinse în bibliografie, îi va ajuta foarte mult pe studenți, mai ales acum, în contextul mutării activităților didactice pe  sistemul online.

Titus Bădic șeful Biroului E-bibliotecă și Acces Resurse On-line

E doar încă unul din pașii făcuți de Universitatea din Oradea pe calea digitizării informației. În curând, ca urmare a achiziționării unui scaner de mare performanță, vor fi digitizate, integral, circa 1.500 de teze de doctorat și, treptat, o bună parte din fond de carte al instituției.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON