Prouniversitaria.ro

UMFCD începe noul an universitar cu 2.271 de „boboci”

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti organizează deschiderea oficială a noul an universitar 2021-2022 luni, 4 octombrie, începând cu ora 10, în incinta Palatului Facultății de Medicină din Capitală. Evenimentul va reuni peste 13.000 de studenți, dintre care 2.271 vor trece pentru prima oară pragul celei mai vechi și mai titrate instituții de învățământ superior medical românesc, informează un comunicat transmis de instituția de învățământ superior.

Noua generație de studenți mediciniciști a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii de licență, numele ilustrului medic virusolog „ Academician Nicolae Cajal” , personalitate marcantă a medicinei românești și internaționale. Astfel, tânăra generație „Academician Nicolae Cajal”, prin cei 2.271 de boboci mediciniști ai săi,  împreună cu alţi  9.216 de studenţi din anii superiori, aproximativ 1.900 de masteranzi și doctoranzi ai Universităţii, precum şi cadrele didactice ale acesteia, vor face să răsune încă odată imnul academic Gaudeamus Igitur.

Ne aflăm deja în cel de-al doilea an al pandemiei de COVID-19 și din nefericire într-un al IV-lea val generat de virusul SARS CoV-2, perioadă extremă în care încercăm să păstrăm într-o aceeași linie educațională tradițională întreaga platformă didactică din cadrul Universității noastre și, cu certitudine, cu respectarea strictă a tuturor condițiilor de siguranță epidemiologică, dar cu rezerva faptului că, în funcție de evoluția pandemiei, anumite cursuri ar putea fi redirecționate  către mediul online și după un program adaptat fiecărei discipline de studiu.

Prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti

Dintre cei 2.271 de studenţi înscrişi în anul I la studiile de licenţă din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti 55 sunt în sectorul români de pretutindeni, din aceștia 330 fiind studenți străini la modulul de limba engleză și 175 studenți străini la modulul de limba română.

Instituția de învățământ superior medical numără în prezent peste 13.000 de studenți, dintre care 11.487 studenți sunt înscriși la studiile de licență. Anul acesta Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a înregistrat o nouă performanță academică, urcând în ierarhia unuia dintre cele mai presigioase clasamente internaționale ale universităților – TOP Shanghai, poziționându-se în intervalul 101-150 în domeniul ”Medical Sciences”, pe subiectul  ”Clinical Medicine”.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON