Prouniversitaria.ro

“Transplantul înseamnă viață”, campanie de sensibilizare a populației

Agenția Națională de Transplant (ANT) împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (UMFCD) , în colaborare cu Universitatea Națională de Arte București, va lansa luni, 4 octombrie 2021,  campania „Transplantul înseamnă viață”.

Inițiativa are ca obiectiv principal responsabilizarea cadrelor medicale pe de o parte, dar și conștientizarea și sensibilizarea populației generale referitor la donarea de organe. Cu această ocazie, va fi organizată, în Holul de Onoare din cadrul Palatului Facultății de Medicină al UMFCD, o expoziție de pictură tematică, realizată de către studenții UNARTE din București.

Ne-am propus ca prin această campanie să reușim, odată în plus, să implementăm în mentalul colectiv importanța șansei pe care o poate avea fiecare dintre noi în ceea ce, noi ca medici, numim a fi rolul nostru definitoriu , și anume, salvarea vieții, iar donarea de organe este un gest de responsabilitate și, mai mult decât atât, o declarație de iubire adresată vieții, pentru că, dacă iubești viața, vei face totul ca ea să continue prețuind-o ca pe un dar divin pe care fiecare dintre noi l-a primit și pe care îl poate dărui mai departe.

Dr. Radu Zamfir, Director Executiv al Agenției Naționale de Transplant

Campania „Transplantul înseamnă viață” își propune sa explice importanța implicării personalului medical în procesul de identificare a posibililor donatori precum și modalitatea  și ușurința prin care se realizează în prezent acordul de donare.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON