Prouniversitaria.ro

Sorin Cîmpeanu: “A educa este o profesie, dar și o chemare aleasă”

“Cu emoție vă adresez acest mesaj: a educa este o profesie, dar și o chemare aleasă a oamenilor care reușesc să împărtășească celorlalți din cunoașterea lor, onorându-și vocația de dascăl. Profesorii noștri făuresc astăzi România de mâine, pregătindu-i un viitor mai bun dimpreună cu părinții și ceilalți parteneri ai procesului educațional”, a spus marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei.

“Astăzi, mă înclin cu recunoștință în fața tuturor celor care se dedică acestei meniri.Îi mulțumesc învățătoarei mele! Le mulțumesc profesorilor mei! Le mulțumesc tuturor colegilor profesori din această țară, românilor de pretutindeni care au această profesie și transmit cultura, civilizația universală, știința și limba română“, a continuat Cîmpeanu.

Cred în adevărul cuvintelor lui Ion Heliade Rădulescu: «Fără școală să nu aștepte nimeni nici părinți buni, nici fii buni, și prin urmare nici stat bine organizat și bine cârmuit și păstorit».

Potrivit ministrului, “după o perioadă îndelungată, brăzdată de încercări sociale, politice și economice, pe fondul crizei sanitare neîncheiate încă, suntem în plină schimbare de paradigmă educațională, fiind forțați să găsim soluții la provocări cu totul neobișnuite, să ne adaptăm și să inovăm“.

Schimbările profunde în abordarea învățării au determinat UNESCO să propună pentru 5 octombrie 2021 drept temă centrală: «Profesorii – inima relansării educației», a aminitit ministrul Educației.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON