Jocuri 3d slot cazinou 2023

  1. Descarca Jocuri Cele Mai Bune Ruletă Populară Gratis: Găsiți cazinouri Interactive Williams sigure și de încredere unde să jucați slotul OMG Puppies cu bani reali.
  2. Reguli Poker Culori - Ghiciți dacă cardul va fi roșu sau negru.
  3. Sloturi Gratis Online Cu Tematică De Fructe: În plus, permite, de asemenea, total anonim și jucătorii pot juca jocuri cu dealer live, cum ar fi ruleta, fără a fi nevoie să furnizeze detalii personale sau bancare.

Cele mai bune 3d păcănele cu bonus fara depunere 2023

Jocuri Cele Mai Bune Sloturi Online Gratis
Subiectele care includ alternative de înregistrare sau depunere și retragere sunt abordate acolo.
Cele Mai Bune Ruletă Noi
Asta înseamnă că este un operator 100% Legitim, cu jocuri strict reglementate și corecte.
Software-ul care câștigurile pentru beneficiarii de ea va fi prea.

Bonus fara depunere 3d păcănele

Cele Mai Bune Cazinou Slot Cu Bani Reali 2023
Jocul vine cu un jackpot progresiv mare declanșat aleatoriu, rotiri gratuite și o rundă bonus.
Cele Mai Sigure Jocuri De Blackjack Online Gratuite
Slotul Blazing Riches combină toate simbolurile tale preferate din vechea școală cu o întorsătură modernă foarte bine plătită.
Activități De Rotiri Gratuite Online Și Pariuri În Anul 2023 Pentru Jocurile De Cazino

Prouniversitaria.ro

Cum își văd copiii propria viață. Studiu coordonat de prof. univ. dr. Sergiu Bălțătescu de la Universitatea din Oradea

O cercetare științifică internațională, care și-a propus să sondeze nivelul de satisfacție al copiilor cu privire la propria viață, a fost realizată de o echipă de cercetători și studenți de la Școala Doctorală de Sociologie a Universității din Oradea, coordonată de prof. univ. dr. Sergiu Bălțătescu şi conf. univ. dr. Claudia Bacter. Studiul face parte din proiectul „Bunăstarea copiilor din România”, este finanțat de Fundația „Botnar” din Elveția. Chestionarele au fost  aplicate unui număr de 3.296 de copii, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani.

Conform datelor din studiul „Lumea copiilor”, românii cu vârsta între 8 și 12 ani se declară, în mare, foarte mulțumiți de viața lor, de locuință, de familie și de prieteni.

„Dincolo însă de acest grad ridicat de mulțumire, vin răspunsurile care reflectă probleme”, subliniază prof. univ. dr. Sergiu Bălțătescu. La școală, cam 40% dintre copii au fost supuși, în ultima lună, cel puțin unei experiențe de victimizare: fizică, verbală sau relațională, Iar 14% dintre ei spun că au fost supuși unor astfel de tratamente de cel puțin trei ori în ultimul an.

„Doar puțin peste jumătate dintre copii consideră că sunt destule locuri de joacă în zona în care locuiesc”, explică sociologul Sergiu Balțătescu. Chiar dacă marea majoritate a copiilor, 75-80% dintre ei, sunt mulțumiți de lucrurile pe care le au, aproape un sfert dintre ei sunt, adesea sau tot timpul, îngrijorați în legătură cu banii pe care îi deține familia, arată datele cercetării. ”Interesant este”, remarcă prof. univ. dr. Sergiu Bălțătescu, ”că cei mai mici copii, cei de 8 ani, sunt mai îngrijorați decât cei mai mari de 10-12 ani.”

Aproape 7% dintre copii nu au întotdeauna, unii chiar niciodată, destulă mâncare pe masa de fiecare zi, precizează sociologul Universității din Oradea. „Există un procent, care variază în jurul lui 10%, de copii defavorizați care nu au echipament pentru școală, nu au acces la Internet sau bani de buzunar”.

„În schimb, un procent foarte mare de copii, peste 80%, sunt foarte mulțumiți de timpul liber și de modul cum și-l petrec. Date recente, culese în cadrul aceluiași program de studii, arată însă că acest procent scade drastic în perioada pandemiei de care copiii au fost foarte afectați”, mai spune profesorul Sergiu Bălțătescu.

Universitarul orădean a ajuns la concluzia că, față de țările din jur stăm mai bine la unele capitole și mai ales în ceea ce privește satisfacția. Se poate spune că micuții noștri sunt foarte mulțumiți de condițiile lor de viață dar și de viața lor, luată ca întreg. Dar, dacă comparăm situația lor materială, nu e o surpriză să aflăm că este mai problematică decât a celor mai mulți dintre copiii din Europa, mai precizează sociologul orădean.

Pornind de la datele studiului „Lumea copiilor”, prof. univ. dr. Sergiu Bălțătescu ar sugera decidenților de politici publice câteva recomandări. „În primul rând, aceste date de sondaj arată că e nevoie de mai multă conștientizare a nevoilor copiilor și de intensificarea preocupărilor privind

îmbunătățirea calității vieții acestora. Chiar dacă, în situații normale, copiii români au printre cele mai ridicate niveluri de satisfacție și fericire dintre cele 35 de țări incluse în eșantion, date mai recente arată cât de fragilă este această fericire și cât de drastic a fost afectată în pandemie. Deci, prima preocupare ar trebui să fie cea de monitorizare atentă a situației și opiniilor copiilor”. Școala este și ea un punct nevralgic. „Copiii români suferă mai mult de victimizare de către colegi, comparativ cu cei din alte țări. Uneori aceste fapte iau forme grave, precum bullying-ul la școală. Copiii romi, cei cu dizabilități, cei care trăiesc cu un părinte vitreg și cei lăsați în grija altor rude, de părinții care au imigrat, au niveluri de bunăstare semnificativ mai scăzute decât ceilalți. Protejarea acestor copii vulnerabili trebuie să fie în centrul politicilor statului român”, conchide prof. univ. dr. Sergiu Bălțătescu.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON