Studii de antrozoologie. Gandind dincolo de limite

38,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorie: Cod: 12666Autor: Bodi George, Dinu-Vasiliu Codrin, Frasin IrinaData apariție: 09-09-2020 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Studiile cuprinse in volumul de fața aduc in prim plan relația noastra cu celelalte animale. Oamenii au domesticit animalele și le-au pastrat aproape de ei de zeci de mii de ani. Dar aceasta relație, dincolo de importanța evidenta pe care o are, a inceput sa primesca atenție din partea mediului academic relativ recent. Antrozoologia, un larg set de cercetari interdisciplinare, este un domeniu care a crescut in importanța in mod constant in ultimele decenii.

Scopul volumul de fața este de a propune modalitați de re-gandire a relatiei noastre cu celelalte animale. Cercetatori din domenii diferite și diverse, de la filosofie, psihologie, studii de gen și științele comunicarii, la arheologie, istorie, biologie și medicina veterinara, s-au regasit in preocuparile comune pentru ințelegerea interacțiunii om-animal. Toate studiile din volum ne invita sa re-descoperim relația cu animalele, cu lumea non-umana in general și sa re-gandim instrainarea noastra fața de natura. Incepem sa ințelegem ca separarea dintre oameni și animale este una artificiala, pentru ca oamenii sunt tot animale. Privind lumea doar prin proprii ochi, nu putem evita perspectiva noastra umana asupra tuturor lucrurilor. Volumul de fața aduce provocarea unei schimbari de perspectiva: sa incercam sa gandim dincolo de diviziuni, impartiri, clasificari si limite artificiale. Doar astfel putem spera sa ne re-descoperim locul in lume și sa intelegem mai bine complexitatea relatiilor pe care le formam cu celelalte specii.

Informații suplimentare

Titlu

Studii de antrozoologie. Gandind dincolo de limite

Preț

38,00

ISBN

978-606-26-1212-2

Format

Academic

Pagini

240

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Studii de antrozoologie. Gandind dincolo de limite”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON