Case pariuri ploiesti

  1. Jocuri De Noroc Fara Licenta Online: Acest studio de dezvoltare independent s-a jucat cu formula clasică a jocurilor de cazino și a creat ceva mai proaspăt, mai bun.
  2. Cele Mai Noi Jocuri De Noroc Aparate Gratuite În România În 2023 - Royal Ace Casino este un cazinou foarte bun, unde puteți găsi ceea ce vă place.
  3. Română Păcănele Gratis Fara Depunere: Trebuie doar să mergeți la app store și să le descărcați.

Păcănele gratis online

Jocuri Online Păcănele Cu Fructe Gratis Și Mai Multe Linii De Plată
Există un fel de fascinație despre slot machines.
Jocuri De Cazinou În Limba Română Cu Ruletă Sigură Disponibile În 2023
Mult timp plecat sunt zile în cazul în care v-ar potrivi și tuck o stash de bani în jos buzunar pentru o plimbare pe covorul roșu la dumneavoastră preferat de stabilire a jocurilor de noroc pe uscat.
Ești un nou venit în lumea cazinoului mobil.

Joc de bingo online

Rotiri Gratuite În Cazinouri Fără Depunere În 2023
Furnizorii mici de servicii de Internet afirmă că nu își vor putea permite schimbările pe care guvernul le face și pot fi forțați să le închidă ca urmare, în timp ce furnizorii mari avertizează că pot suspenda serviciile din Quebec împreună pentru a evita procesul costisitor de blocare a site-urilor.
Jocuri Cazinou Cu Ruletă Electronică Clasică
În cele mai multe cazuri, codurile de bonus online merită doar atunci când au termeni și condiții rezonabile.
Jocuri Română Păcănele Cazinou Gratis

Moneda

35,00 lei

Descriere

Noțiunea de „moneda” isi are originea in latinescul „moneta” al zeitei romane Iunona (Iunon Moneta), in templul careia statul roman și-a instalat unul din primele ateliere de batere a pieselor monetare, care aveau imprimate pe una din fete chipul zeitei. Astfel, in templul zeitei Iunona de pe Capitoliul din Roma au fost „batute” piesele din metal prin care se celebra victoria Romei asupra Regelui Epirului, in anul 275 inainte de Cristos. Sensul consacrat al monedei in literatura de specialitate este cel de: „ban de metal (rar de hartie) care are sau a avut curs legal pe teritoriul unui stat; ban de metal (de valoare mica); maruntis”.

Moneda este definita atat indirect, prin evidențierea functiilor sale, cat si direct, prin intermediul continutului, iar in acest sens, definițiile monedei, enunțate de-a lungul timpului, surprind aspecte legate de functiile si rolul indeplinit in cadrul economiei. Așadar, monedei, instrument de utilitate permanenta pentru toti agentii economici, unii cercetatori i-au atribuit doua caracteristici esentiale, si anume: de a reprezenta si de a masura orice valoare, iar altii, privind-o doar prin prisma caracteristicilor sale subiective, au definit moneda ca o conventie sociala, artificiala. Exista și a treia categorie de cercetatori care prezinta moneda intr-o dubla acceptiune: atat ca marfa, cat si ca o creanta asupra emitentului sau a economiei.

Cert este ca, periodic s-a revenit asupra definirii monedei, ca o consecinta a trans¬formarii unor aspecte considerate la un moment dat nesemnificative, dar care, ulterior, ca urmare a schimbarilor manifestate in economie, au schimbat esential modul de interpretare. In continuare vom prezenta cateva dintre definițiile monedei regasite in literatura de specialitate. Astfel, intr-o prima definitie, moneda reprezinta „ansamblul mijloacelor de plata direct utilizabile pentru a efectua platile pe pietele de bunuri si servicii, respectiv ansamblul de active acceptate pretutindeni, de catre toti si totdeauna pentru a regla datoriile generate prin schimbul de marfuri”. In cadrul acestei prime definiții, moneda apare ca un activ care poate fi detinut, schimbat, imprumutat sau conservat. Pentru a fi acceptata de catre toti, valoarea monedei trebuie sa se bazeze pe increderea acelora care o dețin sau o vor detine, incredere circumscrisa unei anumite comunitati nationale sau internationale.

O alta definiție aparține economistului roman Costin Kirițescu. Acesta, in lucrarea sa „Moneda, mica enciclopedie”, definește moneda ca fiind: „piesele din metal – aur, argint, cupru etc. – care se prezinta in general sub forma de disc plat si servesc ca mijloc de circulatie, de plata si eventual – atunci cand merita – de tezaurizare” . Și profesorul Marin Oprițescu definește moneda considerand ca aceasta reprezinta „in-strumentul de schimb care permite cumpararea imediata a tuturor bunurilor, serviciilor si titlurilor, fara costuri de tranzactie si costuri de asteptare si care isi pastreaza valoarea intre doua schimburi” .

Informații suplimentare

Titlu

Moneda

Preț

35,00

ISBN

978-606-26-0508-7

Format

Academic

Pagini

252

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Moneda”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON