Modelarea deciziei financiare

45,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 371612Autor: Ghic Grațiela, Poenaru Grigorescu Carmen JudithData apariție: 30-05-2015 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Contextul economic si social in care-si desfasoara activitatea o intreprindere este intr-o evolutie permanenta; se produc schimbari in modul de desfasurare a competitiei pe piata, in cadrul legislativ, in modul de organizare a firmelor si in tehnologiile de prelucrare si comunicare a informatiei. Toate acestea conduc la o presiune sporita asupra celor care iau decizii in domeniul financiar si la noi cerinte fata de modul in care se elaboreaza si se adopta acestea.


In Romania, gradul mare de incertitudine care caracterizeaza mediul de afaceri a sporit substantial complexitatea analizei rentabilitatii afacerilor si, prin urmare, necesitatea bancilor si a investitorilor de a se adapta noilor conditii. Astfel, o parte dintre agentii economici au inceput sa redescopere avantajele conceperii unor modele de analiza in conditii de incertitudine si variabilitate a fenomenelor economico-financiare.
Ca urmare a caracterului din ce in ce mai complex al fenomenelor economico-sociale din ultimele decenii, precum si datorita multitudinii formelor de manifestare a acestora, de cele mai multe ori este imposibila luarea unor decizii corecte bazate doar pe experienta manageriala, oricat de vasta ar fi aceasta. In prezent, studiul fenomenelor economico-sociale necesita modalitati de abordare precum si instrumente de cercetare variate si de foarte multe ori sofisticate. Exista cazuri, relativ simple, in care luarea unor decizii bine fundamentate nu necesita o analiza deosebita, insa in prezent, activitatile de conducere economica, administrativa, politica, tehnologica etc. nu pot fi concepute fara rezolvarea unor probleme importante de decizii economice optime. Se poate afirma ca procesul de optimizare a deciziilor financiare consta in alegerea unei anumite variante, din mai multe posibile, atasate unui anumit fenomen sau proces economic.


Evolutia stiintelor economice a impus necesitatea utilizarii pe scara tot mai larga a tehnicilor si metodelor matematice. Acestea permit studierea si analiza evolutiei fenomenelor economice in vederea fundamentarii deciziile optime.


Modelarea matematica este des utilizata in activitatile din domeniul economico-social, indiferent de nivelul cercetat. Necesitatea utilizarii modelelor matematice la nivel microeconomic s-a impus in fata altor genuri de activitati, astfel ca in prezent modelul economico-matematic constituie principalul instrument de adoptare a deciziilor optime si in domeniul investitiilor, in conditiile existentei unui numar foarte mare de variante.
Lucrarea „Modelarea deciziei financiare” a fost conceputa cu scopul exemplificarii posibilitatii de utilizare a unor metode specifice cu larga aplicabilitate in domenii cheie ale intreprinderii.


Decizia financiara este un proces rational de alegere a variantei optime in privinta finantarii si a investitiilor. Importanta deciziei financiare deriva din faptul ca obiectivul oricarei decizii luate la nivelul unei intreprinderi, are un caracter financiar care consta in special, in sporirea rentabilitatii, a profitabilitatii pe produs, pe activitate si pe total intreprindere, asigurarea unei permanente stari de lichiditate si cunoasterea riscurilor si asigurarea masurilor pentru evitarea/acoperirea lor, aspecte care aseaza intreprinderea pe pozitie de lider pe piata.

Informații suplimentare

Titlu

Modelarea deciziei financiare

Preț

45,00

ISBN

978-606-26-0245-1

Format

Academic

Pagini

360

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Modelarea deciziei financiare”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON