Reglementari pe piata bancara din Romania

30,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Cod: 382434Autor: Ioana GrigorescuData apariție: 19-07-2016 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Prezentul ne pune la dispozitie o societate globalizata cu o varietate de posibilitati economice, care ofera cadrul propice pentru realizarea unor tranzactii libere. In sfera sistemului financiar autoritatile bancare ocupa un rol important, atat din punct de vedere a bunei functionari a institutiilor economice, cat si al intregului sistem economic. Astfel, de-a lungul timpului s-a manifestat o grija permanenta pentru realizarea unui sistem bancar functional, adecvat pentru a putea oferi o varietate de produse si servicii, care sa poata raspunde cerintelor inalte ale eventualilor clienti, inca de la inceputul existentei bancare si pana in momentul actual.

In primul capitol intitulat „Reglementari bancare” am incercat initial sa le definesc si sa le clasific pentru ca apoi sa continui printr-un studiu evolutiv al acestor reglementari. Ca element component al sistemului bancar, toate bancile in acceptiune particulara se expun pericolelor atunci cand ofera credite, ba chiar consemneaza pagube la nivelul portofoliului de credite in care anumiti datornici nu isi achita indatoririle. Indiferent care ar fi nivelul la care s-au expus, pagubele departamentului de credite ar putea fi reduse daca activitatile de imprumut sunt bine puse la punct si administrate cu profesionalism.
Intotdeauna trebuie sa se regaseasca o armonie intre riscul neachitarii si castigul conex al departamentului de credite (legatura performanta – risc), ceea ce va confirma realitatea unei gestionari transparente realizata de banca in zona creditarii clientelei sale, si o transformare prielnica a bancii pe piata bancara nationala si internationala. Astfel apare necesitatea implementarii reglementarilor, care sa ofere garantie pe de o parte mediului bancar si pe de alta parte protectia consumatorilor.

In cel de-al doilea capitol, partea I, „Sinteza literaturii de referinta asupra relatiei inovare – reglementare pe piata bancara” am analizat aceasta legatura creata pe piata bancara prin prisma literaturii de specialitate nationala si internationala. In partea a doua a acestui capitol intitulata „Reglementarea si inovarea in Romania” am realizat un studiu de caz pe exemplul a ceea ce numim top 3 banci din sistem. Am facut analiza inovarii de produse si a inovarii de natura tehnologica pentru fiecare dintre cele trei banci si anume Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD), si Banca Transilvania (BT) pe care am ajustat-o reglementarilor BNR pentru a observa impactul reglementarilor asupra inovarii. Am analizat reglementarile bancare in perioada 1991-2013, si am cercetat de asemenea, rapoartele anuale ale fiecarei banci in parte pentru fiecare an in care a fost disponibil.

In urma cercetarii, o concluzie importanta se refera la relația pozitiva dintre concentrarea de pe piața bancara și performanța bancilor. Se confirma astfel concluziile literaturii de referința, care converg catre validarea ipotezei ca un grad ridicat de concentrare este asociat cu un excedent de randament peste cel care ar corespunde costului de oportunitate. In plus, am demonstrat ca sistemul bancar romanesc a parcurs o tranziție dificila, pe parcursul careia modificarea reglementarilor a avut un impact semnificativ asupra inovarii.

Informații suplimentare

Titlu

Reglementari pe piata bancara din Romania

Preț

30,00

ISBN

978-606-26-0588-9

Format

A5

Pagini

278

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Reglementari pe piata bancara din Romania”
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON