Istoria Romei. Regalitatea de la Intemeiere la Republica (753 i.Hr. – 509 i.Hr.). Volumul I

29,90 lei

Descriere

Exista multe lucrari publicate despre istoria Romei, unele purtand semnaturile unor autori prestigioși, toate marcand in stil propriu nasterea, evolutia, decaderea si disparitia unuia din cele mai importante imperii antice. Numerosii istorici care s-au aplecat de-a lungul veacurilor asupra evolutiei Romei antice ne creeaza sentimentul de solidaritate in demersul de a reliefa atat drumul institutiilor publice, cat și evidenterea realitatii vietii cotidiene a locuitorilor acestui stat. Acesta a  evoluat de la stadiul de insignifianta adunatura de colibe subpamantene la pozitia de metropola uriasa pentru acele vremuri. Incercarea noastra isi  are izvorul in dorinta de a oferi unui public cititor o lucrare cu caracter general despre istoria Romei, fara a avea pretenții de unicitate intr-un ocean de scrieri ce au o astfel de frumoasa si seducatoare tema.  
               Consideram ca istoria Romei este mereu actuala, gandirea si intelepciunea anticilor nostri precursori dand nastere unor institutii politico-juridice care sunt viabile și astazi și constituie modele pentru diverse structuri statale si sisteme juridice. Pentru orice om civilizat si minimum cultivat este imposibil sa ignore Roma si pe romanii sai care ne-au lasat mostenire institutii, concepte și un adevarat tezaur de denominatiuni, expresii, dictoane si maxime care circula asstzi de parca acestea s-ar fi nascut ieri. Astfel de elemente de cultura si civilizatie au capatat caracter de universalitate si permanenta.

Informații suplimentare

Titlu

Istoria Romei. Regalitatea de la Intemeiere la Republica (753 i.Hr. – 509 i.Hr.). Volumul I

Preț

29,90

ISBN

978-606-26-1230-6

Format

A5

Pagini

144

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Istoria Romei. Regalitatea de la Intemeiere la Republica (753 i.Hr. – 509 i.Hr.). Volumul I”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON