Istoria dreptului romanesc

25,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 371710Autor: Marin MarilenaData apariție: 28-06-2015

Descriere

Istoria dreptului romanesc. Curs universitar, lect. univ. dr. Marilena Marin

Pornind de la o expresie despre care credem ca se potrivește foarte bine disciplinei Istorie, oricare dintre ramurile acesteia se studiaza, și anume, aceea potrivit careia ”istoria este cea mai frumoasa poveste”, am gandit cursul de Istoria dreptului romanesc ca pe o … poveste. O poveste spusa pentru fiecare epoca in parte, despre originea, cronologia și evoluția normelor juridice. Aceasta nu inseamna ca vom nesocoti rolul istoriei dreptului romanesc in descoperirea originii și evoluției normelor juridice, privind cu superficialitate studiul acestora.

In acest curs nu vom intalni cercetari aprofundate din punct de vedere al istoriei, ca știința ori elemente care sa dezvaluie istoria dreptului romanesc in alt fel decat am cunoscut-o pana acum. Caracterul de noutate adus de acest curs este dat de modalitatea de prezentare, și anume, am gandit aceasta lucrare ca pe o lectura formata din doua parți (premise istorice, respectiv, premise juridice), care sa faca trecerea de la studiile liceale la cele universitare intr-un mod cat mai simplu. Totodata, ne-am dorit sa aratam legatura istoriei dreptului romanesc cu celelalte discipline care contureaza baza cunoștințelor unui student, viitor jurist, fie ele discipline fundamentale, opționale sau facultative.

Pana la urma, studiul istoriei dreptului presupune o abordare interdisciplinara și acest tip de abordare se regasește in cursul de Istoria dreptului romanesc pe care il recomandam studenților din cadrul specializarilor Drept.

Informații suplimentare

Titlu

Istoria dreptului romanesc

Preț

25,00

ISBN

978-606-26-0282-6

Format

Academic

Pagini

180

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Istoria dreptului romanesc”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON