Investigarea interpretarii juridice si a rezultatului acesteia prin intermediul semanticii si hermeneuticii juridice

27,00 lei

Categorii: , Cod: 13059Data apariție: 10-03-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Cartea intitulată „Investigarea interpretării juridice şi a rezultatului acesteia prin intermediul semanticii şi hermeneuticii juridice”, surprinde compatibilităţile interpretării juridice cu semantica şi hermeneutica juridică, dar şi inadecvările lor, prin realizarea unui demers interpretativ aşezat de către autoare sub semnul semnificaţiilor principiilor interpretării juridice. Aşadar, este analizată comparativ interpretarea juridică prin exigenţele sale, care, dacă sunt respectate, îl scutesc pe interpret de improvizaţie şi eroare.
Autoarea realizează o abordare a imaginii acestora şi a semnificaţiilor lor, dincolo de clişeele cu care ne-am obişnuit, atât din perspectiva metodologiei juridice, a conceptualismului juridic dar şi a semanticii şi hermeneuticii juridice. Păstrând aceeaşi unitate textuală constatăm că obiectivul demersului interpretativ este atins (are eficienţă în rezultat) sub controlul consecvent al mai multor reguli, unele de eficienţă, altele de întemeiere a interpretării.

Informații suplimentare

Titlu

Investigarea interpretarii juridice si a rezultatului acesteia prin intermediul semanticii si hermeneuticii juridice

Preț

27,00

ISBN

978-606-26-1299-3

Format

Academic

Pagini

168

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Investigarea interpretarii juridice si a rezultatului acesteia prin intermediul semanticii si hermeneuticii juridice”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON