Integrarea profesionala a categoriilor vulnerabile

41,42 lei

Out of stock

Rezervă Cod: 371201Autor: Baciu Loreni, Bîrneanu Andreea, Dragomir (Biriș) Diana, Lazăr TheofildData apariție: 15-12-2014

Description

Elaborarea, editarea si tiparirea acestei carti are loc in cadrul proiectului „Integrat, Activ, Independent! Facilitarea integrarii pe piata muncii a grupurilor vulnerabile din judetul Timis” – POSDRU/115/6.2/G/123561, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni!”.
Proiectul este implementat in perioada 1 Martie 2013 – 28 Februarie 2015 de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis, in parteneriat cu Asociatia COLFASA, Institutul de Cercetare pentru Dezvoltare Sociala si Inovare – ICED si SIVECO Romania.

Scopul proiectului vizeaza facilitarea accesului la formare si integrarea/ reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piata muncii (in special a celor provenite din comunititi rurale sau izolate), in scopul evitarii excluziunii sociale, marginalizarii si discriminarii, prin implementarea de masuri active care sa asigure sanse egale in integrarea pe piata muncii, prin oportunitati de ocupare, servicii de sprijin si acompaniere si constientizarea actorilor de pe piata muncii si a comunitatii cu privire la abilitatile, drepturile si beneficiile sociale ale participarii persoanelor vulnerabile pe piata muncii.

Materialul este structurat in patru capitole, dupa cum urmeaza:
In cadrul capitolului I, elaborat de catre doamna Loreni Baciu, Coordonator activitati ICED in cadrul proiectului, este facuta o trecere in revista a problematicilor care descriu situatia fiecaruia dintre grupurile tinta vizate de catre proiect (persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma si familii cu mai mult de 2 copii, inclusiv familii monoparentale), cu accent pe activitatea de integrare a acestor categorii pe piata muncii.
Capitolul al II-lea este contributia doamnei Diana Dragomir (Biris), Expert studiu din partea ICED in cadrul proiectului. Acest capitol prezinta un rezumat al principalelor politici europene si nationale care guverneaza procesul de integrare sociala si profesionala a grupurilor vulnerabile, precum si o serie de modele de interventie adresate, la nivel national, acestor categorii de beneficiari.
In cadrul celui de-al III-lea capitol, doamna Andreea Birneanu, Expert cercetare din partea ICED in cadrul proiectului, prezinta o serie de aspect interesante rezultate din cercetarea de teren derulata in perioada mai 2013 – februarie 2014, cercetare care a vizat analiza nevoilor persoanelor vulnerabile recrutate in cadrul proiectului, in ceea ce priveste serviciile de sprijin pentru integrarea pe piata muncii.
Capitolul al IV-lea, elaborat de catre domnul Theofild Lazar, Asistent manager in cadrul proiectului si Coordonator al partenerului Asociatia Colfasa, prezinta rezultatele obtinute in cadrul studiului care a vizat analiza pietei muncii in judetul Timis, in termeni de nevoi ale angajatorilor locali privind pregatirea si calificarea fortei de munca. Acest capitol are la baza cercetarea derulata in cadrul proiectului, in perioada mai – decembrie 2013, de catre domnul Mircea Alexiu, Expert studiu ICED.

Toate aceste patru capitole sunt menite sa creeze cititorului o imagine tridimensionala atat cu privire la complexitatea unui asemenea demers (de crestere a participarii pe piata muncii a grupurilor vulnerabile), cat si cu privire la necesitatea cresterii numerice si calitative a unor actiuni similare, pentru a atinge obiectivele de dezvoltare sociala si economica pe care ni le-am stabilit, deopotriva la nivel national si european.

Additional information

Titlu

Integrarea profesionala a categoriilor vulnerabile

Preț

41,42

ISBN

978-606-26-0100-3

Format

Academic

Pagini

158

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Integrarea profesionala a categoriilor vulnerabile”
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON