Ecoantreprenoriat

22,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 371341Autor: Costea - Dunărințu AncaData apariție: 20-02-2015

Descriere

Dezvoltarea economica fara precedent si intensificarea relatiilor comerciale la nivel mondial se afla in prim planul realitatilor cu care ne confruntam astazi. Bunastarea este fundamental legata de economie, asigurarea unei calitati superioare a vietii fiind strans legata de resursele de care dispunem.

Cresterea si dezvoltarea economica, in contextul cresterii populatiei este dependenta de consumul de resurse naturale, utilizate ca factori de productie intr-o maniera intensiva. De aici porneste si relatia de directa proportionalitate intre crestere economica si degradarea mediului inconjurator.

Implementarea unui model de dezvoltare care sa armonizeze interesele economice, sociale si de mediu pe termen lung determina o abordare in sensul conceptului de dezvoltare durabila. Un algoritm de crestere si dezvoltare bazat pe pincipii de sustenabilitate reprezinta un obiectiv actual in care competitivitatea si caracterul durabil sunt doua aspecte care se sustin si se completeaza pentru atingerea obiectivelor propuse atat la nivel macroeconomic cat si la nivel microeconomic.
Intr-o economie tot mai globalizata, ale carei interdependențe sunt tot mai accentuate, companiile joaca un rol din ce in ce mai important in ceea ce priveste acumularea de bogatie pe de o parte si degradarea mediului prin intermediul practicilor nesustenabile pe de alta parte. Fie ca vorbim de companiile multinationale care reprezinat in fapt motorul globalizarii sau doar de intreprinderile mici si mijlocii de la nivelul statelor, este necesar sa constientizam un aspect important si anume faptul ca activitatea economica trebuie sa urmeze un curs cat mai aproape de respectarea principiilor protectiei mediului, in care reducerea impactului ecologic sa reprezinta o parte importanta a activitatii acestora.

Informații suplimentare

Titlu

Ecoantreprenoriat

Preț

22,00

ISBN

978-606-26-0156-0

Format

Academic

Pagini

172

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ecoantreprenoriat”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON