Infractiuni – specifice circulatiei si transporturilor feroviare

16,35 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 3150Autor: Rusu IonData apariție: 03-03-2009

Descriere

Pe fondul noilor mutatii survenite in ultimii ani in evolutia circulatiei si transporturilor feroviare, criminalitatea in acest domeniu a cunoscut noi tendinte si orientari, unele de o gravitate deosebita.
Dupa anul 1990, identificarea si apararea unor valori sociale importante din acest sistem, nu s-a realizat la nivelul necesar, modificarile legislative impuse de reorganizarea intregului sistem, intarziind sa apara.
Mai mult chiar, noile obligatii asumate de Romania dupa obtinerea statutului de membra cu drepturi depline in Uniunea Europeana, sunt pe cale de a nu fi respectate in acest domeniu, datorita lipsei de interes pentru compatibilizarea legislatiei interne cu cea de la nivelul statelor membre, bazate pe actele normative elaborate la nivelul Uniunii Europene.
Observatiile critice formulate la adresa modului de incriminare a unor fapte de natura penala, vor permite legiuitorului roman, (mai ales in preajma aparitiei unui nou Cod penal), alegerea celor mai eficiente modalitati de identificare si aparare prin norme de drept penal, a celor mai importante valori sociale in domeniu.
Abordarea stiintifica, actualitatea, profunzimea si obiectivitatea examinarii normelor juridice existente, propunerile de modificare sau completare a acestora, recomanda lucrarea atat specialistilor in domeniu (practicieni si teoreticieni), cat si angajatilor din cadrul companiei nationale sau a operatorilor de transport cu capital privat ori de stat. 

Informații suplimentare

Titlu

Infractiuni – specifice circulatiei si transporturilor feroviare

Preț

16,35

ISBN

978-973-129-389-9

Format

Acad 17×24

Pagini

444

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Infractiuni – specifice circulatiei si transporturilor feroviare”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON