Gestionarea juridica a resurselor umane

22,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 370438Autor: Volosevici DanaData apariție: 31-01-2014

Descriere

Cartea prezinta un suport juridic pentru operațiuni specifice managementului resurselor umane. Din prisma acestei abordari, autorul iși propune sa stabileasca instrumente de gestionare juridica a relației dintre intreprindere și salariații acesteia. Astfel, intr-un prim capitol sunt prezentate coordonatele juridice in care intreprinderea iși poate stabili structura de personal, in așa fel incat sa corespunda exigențelor economice și concurențiale. Asigurarea flexibilitații structurii de personal se realizeaza printr-o serie de instrumente juridice pe care intreprinderea le poate adapta, in condițiile legii, la activitatea proprie.

Al doilea capitol abordeaza problema gestionarii performanței in munca a salariaților, prin stabilirea atributiilor si a indicatorilor de performanta, verificarea periodica a performanței și implementarea, in situații extreme, a procedurii de necorespundere profesionala.

Gestionarea disciplinei muncii este o problema curenta atat in activitatea managerului de resurse umane, cat și a juriștilor și genereaza o importanta și deseori contradictorie jurisprudența. Pentru aceste considerente, aspectele teoretice ale capitolului au fost confirmate cu exemple jurisprudențiale relevante, de natura a clarifica aspecte controversate din practica.

In sfarșit, ultimul capitol analizeaza modul in care pot fi gestionate constrangerile economice, in relația cu salariații intreprinderii. In condiții de criza financiara sau de provocari economice, gasirea echilibrului intre interesele acționarilor și cele ale stakeholder-ilor poate fi favorizata de existența unui cadru legal complex, care sa instituie instrumente graduale și flexibile.

Informații suplimentare

Titlu

Gestionarea juridica a resurselor umane

Preț

22,00

ISBN

978-606-647-823-6 

Format

Academic

Pagini

180

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Gestionarea juridica a resurselor umane”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON