Drept constitutional si institutii politice

40,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 13117Autor: Dragne LuminițaData apariție: 13-04-2021 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Volumul Drept constituțional și instituții politice. Curs universitar pentru Administratie publica aparut sub egida Editurii Pro Universitaria, se adreseaza studenților care realizeaza programe de studii universitare de licența la Administrație Publica, precum și specialiștilor din acest domeniu.

In lucrare sunt prezentate noțiuni și concepte specifice dreptului constituțional, rolul și importanța Constituției in sistemul nostru juridic, calitatea acesteia de lege suprema și cea mai importanta garanție juridica a supremației Constituției, controlul constituționalitații legilor. Sunt analizate elementele constitutive ale statului și cetațenia romana, drepturile și libertațile fundamentale ale cetațenilor, evoluția constituționala a statului roman, caracterele acestuia și organizarea și funcționarea partidelor politice.

De asemenea, pe parcursul carții sunt analizate organizarea, atribuțiile și actele emise de autoritațile publice: Parlamentul, Președintele Romaniei, Guvernul, autoritatea judecatoreasca și Curtea Constituționala.

Informații suplimentare

Titlu

Drept constitutional si institutii politice

Preț

40,00

ISBN

978-606-26-1355-6

Format

Academic

Pagini

254

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Drept constitutional si institutii politice”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON