Colectivitatile locale si rolul lor in spatiul administrativ european in contextul descentralizarii administrative

43,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 370062Autor: Dana AlexandruData apariție: 08-08-2013 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Structurata pe trei mari directii, lucrarea raspunde atat preocuparii de a cunoaste principalele repere doctrinare si a perspectivelor multiple asupra conceptului de colectivitate locala, in contextul procesului actual de integrare europeana.

Lucrarea Colectivitatile locale si rolul lor in spatiul administrativ european in contextul descentralizarii administrative reprezinta pentru autoare o provocare, insufletita de dorinta practicianului de a se confrunta cu rigoarea demersului stiintific. Ambele dimesiuni ale personalitatii sale se manifesta plenar si converg spre un rezultat credibil stiintific si util practic.
Cartea reda ideile autoarei, alaturi de teorii, concepte actuale din doctrina juridica si administrativa, pe care evolutia gandirii le-a validat, interpretate creator.

Realizata in cadrul unei cercetari doctorale, atat perspectiva, cat si maniera de abordare utilizata in lucrare beneficiaza de asumarea libertatilor oferite de principiul autonomiei universitare, materializate intr-o optiune metodica personala.

Dincolo de aspectele teoretice si practice descrise sau interpretate de catre autoare, transpare ideea nevoii de armonizare, de compatibilizare deplina a „masinii administrative locale” cu mecanismele europene, atat ca organizare, cat si procedural, ca mod de lucru. Imbinarea cercetarii stiintifice de drept public si de stiinta administratiei cu evaluarea practicii administrative impune o corelare biunivoca a studiilor teoretice cu aspectele concrete ale actiunii administrative locale.

Prof. E. Balan

Informații suplimentare

Titlu

Colectivitatile locale si rolul lor in spatiul administrativ european in contextul descentralizarii administrative

Preț

43,00

ISBN

978-606-647-715-4

Format

A5

Pagini

358

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Colectivitatile locale si rolul lor in spatiul administrativ european in contextul descentralizarii administrative”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON