Prouniversitaria.ro

Universitatea Maritimă din Constanța, la a cincea ediție a #ErasmusDays

Universitatea Maritimă din Constanța va participa, în perioada 14-16 octombrie 2021, la cea de cincea ediție a #ErasmusDays, alături de câteva mii de organizații și instituții din Europa și din întreaga lume.

Anul acesta, a cincea ediție a #ErasmusDays se va concentra pe obiectivele noului program Erasmus + 2021-2027. În Franța, se va acorda prioritate temelor incluziunii, protecției mediului, transformării digitale și participării la viața democratică. #ErasmusDays 2021 va fi, de asemenea, o oportunitate în Franța de a discuta despre noile posibilități ale mobilității hibride europene.

De curând, Sofia Corradi, mama programului Erasmus, a primit titlul de Doctor Honoris Causa de la aceeași universitate la care a studiat acum peste 60 de ani. Povestea a început în anul 1957. După ce a obținut o bursă pentru a studia în străinatate, la întoarcerea în țară, universitatea ei, Sapienza Universita di Roma, nu i-a recunoscut studiile iar Sofia Corradi nu a putut absolvi în acel an. De atunci, a lucrat pentru ca tinerii sa poata studia într-o altă universitate și trăi într-o altă cultură, fără impedimente, cum preciza Comisia Europeana în România, pe Facebook. Îndemn pe cât mai mulți tineri, studenți, masteranzi, doctoranzi sau profesori să acceseze Programul Erasmus, respective să participle la diverse mobilități, întrucât oferă o altă perspectivă și un know-how necesar cercetării academice, precum și dezvoltării de proiecte organizaționale.  Sunt experiențe extraordinare, în cadrul cărora ai șansa să cunosti o altă cultura, să împărtășești un alt stil de predare și de viață, să legi prietenii cu tineri sau studenti străini, să te dezvolți personal și profesional.

Dr. Vasilica Onofrei, specialist Relații Publice al Universității Maritime din Constanța și coordonator instituțional Erasmus

Universitatea Maritimă din Constanța va marca această sărbătoare prin organizarea unei expoziții de fotografie, ”Erasmus – my chance”, ce va fi deschisă în perioada 14-16 octombrie, în holul central al instituției. De asemenea, vor fi postate în social media, pe conturile de Facebook sau  Instagram și pe site-ul instituției academice, diferite materiale legate de proiectele și mobilitățile desfășurate până acum.

Mai multe detalii, pe site-ul oficial al evenimentului.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON