Prouniversitaria.ro

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în Times Higher Education World University Rankings by Subject

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este prezentă în clasamentul pe domeniul Științelor Sociale în cel mai recent clasament Times Higher Education World University Rankings by Subject, ce reprezintă o ierarhizare a universităților după domeniile de studii. Din totalul de 870 de universități din lume incluse în ranking-ul în domeniul Științelor Sociale, instituția de învățământ superior din Sibiu este pe poziția 601+, fiind una din cele șase universități din România ce ocupă poziții în acest clasament.

„Ierarhizarea în THE World University Rankings by Subject se face după aceleași criterii ca în clasamentul internațional cu caracter general (THE World University Rankings): activitatea didactică (30%), activitatea de cercetare (30%), impactul cercetării cuantificat prin citări (30%), veniturile atrase din mediul de afaceri (2,5%) și gradul de internaționalizare (7,5%)”, se arată într-un comunicat al instituției.

Nu este puțin lucru accederea și vizibilitatea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în topurile internaționale în domeniul educației. Menținerea acestor poziții și creșterea standardelor de performanță și excelență sunt obiective prioritare ale ULBS.

Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Topul primelor 10 universități în domeniul Științelor Sociale este dominat de instituții prestigioase de învățământ superior din Statele Unite și Regatul Unit, precum Universitatea Oxford, Universitatea Harvard, Universitatea Princeton, Universitatea Cambridge.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON