Prouniversitaria.ro

Universitatea din Oradea – Din armata israeliană, direct în elita Facultății de Arte

Ca mai toți tinerii de vârsta ei Naomi Corb își trăiește viața din plin… dar altfel puțin. La 20 de ani, studenta de la Departamentul de Arte Vizuale, specializarea Design, se poate mândri cu o experiență de care puține dintre românce au parte. A fost voluntar în armata Israelului. Și asta nu e tot, venind de la o secție de matematică-informatică, Naomi e, după cum spun profesorii, unul din cei mai promițători studenți ai facultății.

Voluntar la 17 ani

Pe când nici nu împlinise încă 18 ani, Naomi s-a înrolat voluntar pentru armata israeliană. „Am fost într-un program de voluntariat, deschis tuturor, de la tineri la pensionari. Practic, am avut șansa de a lucra, timp de trei săptămâni, în cadrul departamentului de logistică al armatei. Pregăteam ranițele soldaților care mergeau în misiune, sortam cartușe…”, povestește studenta. Naomi spune că i-a plăcut mult mâncarea de la popotă și, mai ales, uniforma. „Uniformele ne-au venit impecabil. Ne-au fost date de către un comandant. Aveam cămașă și pantaloni verde închis și o curea. Îmbrăcămintea noastră semăna cu a soldaților”. Pe parcursul „stagiului militar” tânăra a învățat imnul Israelului și câteva din tradițiile poporului evreiesc. Naomi a scris o carte despre experiența pe care a trăit-o ca voluntar. „Știu că în timpul petrecut acolo mi-am depășit limitele. Am dedicat această carte tuturor celor care doresc să călătorească și să descopere adevărata frumusețe a armatei cât și a Israelului, deoarece această experiență m-a ajutat să privesc viața dintr-o altă perspectivă. Îi încurajez pe toți cei de vârsta mea să spună «da» noilor experiențe”.

Patron în devenire

Naomi și-a făcut cartea din scoarță în scoarță. Adică: a scris textul, a realizat ilustrațiile, a pus în pagină, a prins foile laolaltă, ba a făcut până și coperta. Volumul, deocamdată unicat, e cartea ei de vizită. Însă nu e nici pe departe singura ei lucrare valoroasă. Lect. univ. dr. Ana-Maria Abrudan, cadru didactic al Departamentului de Arte Vizuale, spune despre eleva ei că are o evoluție remarcabilă. „Pentru un student care vine de la profilul matematică-informatică, a cărei tangență cu artele ținea, până anul trecut, doar de o pasiune, pot spune că a evoluat fabulos”. Dacă, în copilărie, Naomi visa să devină arhitect, acum se pregătește să devină designer de interior. „E talentată și muncitoare. Mai ales această din urmă calitate contează foarte mult. Eu cred că, prin muncă, Naomi are toate șansele să reușească în tot ce și-a propus. Pentru mine a fost o surpriză plăcută și spun asta nu doar din perspectiva cărții pe care a scris-o și a transformat-o în obiect. Mă refer aici la toate proiectele pe care le-a făcut”, afirmă lect. univ. dr. Ana-Maria Abrudan.

Deși foarte tânără, studenta de la Arte pare genul de om care știe ce vrea. „Am să lucrez ca designer de interior independent. Poate voi avea firma mea, ca să dau de lucru și altor oameni. Vreau să am propriile mele proiecte, case pe care să pun amprenta mea personală. Aș vrea să devin cunoscută ca designer de interior, dar nu aș refuza nici proiecte de design grafic, pentru a-mi completa veniturile”, spune Naomi, dovedind că e o tânără cu picioarele pe pământ.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON