Prouniversitaria.ro

Universitate de vară dedicată viitorilor arhitecți

Universitatea din Oradea, Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților – Filiala Bihor, organizează, în perioada 11-22 iulie 2022, Universitatea de Vară a viitorilor arhitecți.

Tematica evenimentului academic din acest an va fi: „Reabilitarea mediului construit – Studiu de caz: Campusul Universitar din Oradea – documentare, relevare și reabilitare interdisciplinară / „Strada Universității versus Forumul Universitar”, laborator de idei studențești”.

Această „Universitate de vară” este o șansă inedită de implicare a studenților și specialiștilor în formarea unei noi viziuni privind punerea în valoare a moștenirilor arhitectural-urbanistice existente.

Conf. univ. dr. arh. Guttmann Szabolcs István

Pe parcursul celor aproape două săptămâni, în sala de conferințe a  Bibliotecii Universității din Oradea, vor avea loc: conferințe, expoziții în spații neconvenționale, studii de caz – elaborate în cadrul unor ateliere interdisciplinare – și excursii de documentare.

„Invitația noastră se adresează, în egală măsură, studenților și specialiștilor din sistemul universitar de educație, în vederea schimbului de experiență, pentru a exploata la maximum potențialul oferit de zonele protejate din localitățile transilvănene. În prezent, pe listele valorilor de patrimoniu național sunt numeroase astfel de  locuri dar, în realitate, ele sunt în mare parte necunoscute și, în consecință, nevalorificate corespunzător. Credem că este de  datoria noastră să atragem atenția asupra acestor valori locale inestimabile, pentru a le face  cunoscute viitorilor specialiști, într-un cadru interdisciplinar, prilejuind un schimb fertil de  idei. În acest sens, stagiile de practică obligatorie, desfășurate sub forma Universităților de Vară, pot dovedi o eficiență sporită. Potențialii noștri parteneri vor avea șansa ca, pe de o parte, să dezvolte un dialog științific cu privire la tematica propusă, respectiv, să anime locul ales cu valori culturale proprii, realizând cu adevărat un liant puternic între abilitățile dobândite de tineri și provocările locului”, a arătat conf. univ. dr. arh. Guttmann Szabolcs István, organizatorul evenimentului..

Selecția studenților se va realiza pe baza înscrierilor ce vor conține: CV, portofoliu de lucrări și descrierea  motivației de participare, trimise pe adresa arhcon@gmail.com, până la data de 3 iulie 2022. Rezultatul selecției va fi făcut public la data de 4 iulie 2022. Juriul se compune din cei 10 mentori și un președinte, decanul Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură. Cele mai bune idei prezentate vor fi premiate. Universitatea din Oradea va asigura cazarea și masa pe parcursul evenimentului, precum și deplasarea participanților la Debrețin.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON