Prouniversitaria.ro

Studenții Facultății de Drept, inițiați în tainele culturii juridice pro bono

Firma de avocatură Dentons a încheiat un parteneriat cu Clinica Juridică Francofonă din București (Clinique Juridique Francophone de Bucarest – CJFB), prima clinică de drept din România. Clinica a fost fondată de Facultatea de Drept de la Universitatea din București și Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne pentru a impulsiona și a susține importanța consilierii juridice pro bono și pentru a oferi pregătire practică studenților la drept.

Prin participarea la programele clinicii, studenții contribuie la asigurarea accesului la resurse juridice persoanelor care nu își permit să plătească sau aflate în categorii defavorizate. Clinica este deschisă studenților Colegiului Juridic Franco-Român înscriși la programul de Master 2 (Dreptul și Guvernarea Afacerilor Internaționale și Europene). Avocații biroului din București al Dentons vor îndruma și supraveghea activitatea studenților implicați în proiect.

Parteneriatul include colaborarea în mai multe domenii, cum ar fi participarea la cazuri practice și oportunitatea de a efectua un internship la Dentons.

„Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene este bucuros să anunțe primul parteneriat între Clinica Juridică Francofonă din București și Dentons, care va oferi studenților noștri posibilitatea de a își consolida competențele și de a furniza informații juridice de specialitate celor care au cel mai mult nevoie, sub îndrumarea unor avocați din cadrul unui cabinet de renume internațional. Această colaborare corespunde ambiției noastre de a ne extinde rețeaua de parteneri și de a-i sprijini pe studenții noștri în construirea carierei profesionale”, a declarat Elena Pacea, Secretar General, Colegiul Juridic Franco-Român.

CJFB funcționează ca filială a Clinicii de Drept Sorbona, iar studenții implicați în acest proiect primesc o licență dublă, una de la Universitatea din București și una de la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne.

Dentons sprijină cu tărie promovarea unei culturi juridice pro bono în România, iar acesta este un punct de plecare excelent în sistemul educațional juridic. Trebuie să ne asigurăm că toată lumea are acces egal la justiție, indiferent de capacitatea de a plăti. Felicitări Clinique Juridique pentru că a dat dovadă de leadership în acest domeniu. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm la acest program de referință.

Perry Zizzi, Managing Partner, Dentons Bucharest

Dentons numără peste 20.000 de profesioniști, inclusiv 12.000 de avocați în mai mult de 200 de birouri din peste 80 de țări, cu provocările și oportunitățile globale. Abordarea policentrică a Dentons și orientarea spre soluții, angajamentul față de incluziune și diversitate, precum și serviciile recunoscute și premiate, confruntă status quo-ul pentru a promova interesele clienților.

Creată în 2020 de studenții la programul de Master Dreptul și Guvernarea Afacerilor Internaționale și Europene și de Uniunea Francezilor din Străinătate (UFE – L’Union des Francais de l’Etranger), Clinica Juridică Francofonă din București a devenit o filială a Clinique Juridique de la Sorbonne. Instituția oferă servicii oricărei persoane vorbitoare de franceză care se confruntă cu o problemă de drept în România.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON