Prouniversitaria.ro

Sorin Cîmpeanu: Mai bine să promovăm importanța vaccinării decât să impunem obligativitate

Procentajul de vaccinare din universități depășește media sistemului de învățământ, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. El crede că, în loc să se impună obligativitatea imunizării, este preferabil să se organizeze centre de vaccinare și să fie promovată importanța acestei acțiuni.

„Universităţile au înregistrat un procent de vaccinare peste media, deja, cea mai ridicată a sistemului de învăţământ, 60% din personalul didactic auxiliar, didactic neauxiliar şi nedidactic, vaccinat”, a declarat Sorin Cîmpeanu, , într-o conferinţă de presă, care a avut loc cu prilejul examenului de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Carol Davila.

„Faţă de acest procent, universităţile au un procent şi mai mare. Preferăm să organizăm centre de vaccinare şi să promovăm importanţa şi necesitatea vaccinării în raport cu obligativitatea vaccinării. Nu cred că este normal să impunem această condiţie, începând cu elevii şi studenţii. Avem alte persoane, angajaţi din sistemul de învăţământ, din sistemul de sănătate, care trebuie să se vaccineze pentru a da un exemplu elevilor şi studenţilor”, a mai spus Cîmpeanu.

La rândul său, rectorul UMF, Viorel Jinga, a precizat că la această universitate 89% dintre studenţi sunt vaccinaţi.

„Sigur că o să-i lămurim pe ceilalţi, poate până începe anul şcolar, anul universitar. Chiar şi celor de aici (candidaţilor la admiterea la UMFCD – n.r.) le-am pus un anunţ, dacă vor, alături este centrul de vaccinare, după ce-şi termină examenul să treacă pe acolo”, a subliniat Viorel Jinga.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON