Prouniversitaria.ro

Pro Universitaria – o „oglindă venețiană” a noului an universitar

Editura PRO UNIVERSITARIA a lansat, la sfârșitul lunii iunie a.c., un duo publicistic de impact – REVISTA Pro Universitaria și BROȘURA Admiterea în anul universitar 2021-2022 –, menit să reflecte la zi starea de facto a sistemului de învățământ superior din România. Vorbim despre o premieră editorială, care se adresează simultan, pe două „voci” distincte, candidaților care aplică pentru programele de studii, studenților, cadrelor didactice și decidenților momentului. Practic, este vorba despre cel mai important proiect de profil de pe piața românească, ce s-a concretizat în 2021.

Cititorii pot descoperi, în paginile Revistei, opiniile avizate ale celor cinci rectori din Consorțiul Universitaria (Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara) și ale unor rectori ai universităților cu profil medical și de apărare, precum și ale unor rectori ai universităților private, cu privire la șansele de relansare a reformei reale din învățământul superior românesc, pot remarca algoritmul de certificare a calității în spațiul universitar direct de la președintele ARACIS, pot înțelege perspectiva organizațiilor de studenți de la președintele Asociației Naționale a Organizațiilor Studențești din România, dar și felul în care este percepută și evaluată educația de cercetătorii de profil din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București.

În exclusivitate, ministrul Educației, prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, punctează aici modul în care Executivul mută cu determinare, prin măsuri concrete, centrul de greutate al instruirii universitare spre domeniul high-tech, spre IT&C și digitalizare.

Inițiativa realizării BROȘURII Admiterea în anul universitar 2021-2022 s-a conturat în urma unor ample consultări privind alegerea de către tineri a parcursului educațional propriu, pe care Editura PRO UNIVERSITARIA le-a avut cu echipele de management din mediul preuniversitar și universitar, cu absolvenții de liceu, precum și cu absolvenții unor programe de studii de licență și master.

Din tot acest demers a reieșit că o primă necesitate în alegerea rutei educaționale a candidaților este existența unei centralizări (tipărite și online) a ofertelor educaționale ale universităților pentru anul universitar 2021-2022. Pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi, Editura a realizat acest proiect inedit integrat, de promovare și popularizare la nivel național a celor mai importante informații privind accesul în mediul universitar, barierele, capcanele și „secretele” de înrolare, precum și oportunitățile oferite de instituțiile de învățământ superior din România, fie acestea de stat sau private.

Apariția în condiții grafice Premium, atât a Revistei PRO UNIVERSITARIA (82 de pagini și 4 coperte), cât și a BROȘURII Admiterea în anul universitar 2021-2022 (64 de pagini și 4 coperte), a fost un eveniment încurajat și salutat de cei mai importanți reprezentanți ai lumii academice a momentului, care pot fi regăsiți în paginile celor două publicații.

Editura PRO UNIVERSITARIA are o prezență de 17 ani pe piața locală, ca parte a Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC. Prin specificul său academic, prin ariile științifice diverse pe care le abordează (marketing, management, finanțe, contabilitate, matematică, informatică, științe politice, istorie, medicină, psihologie, teologie, limba și literatura străină, arte), prin numele sonore ale autorilor publicați și cele peste 3.000 de titluri publicate în limba română și în alte limbi de circulație internațională și, nu în ultimul rând, prin propriile reviste și broșuri cu apariții periodice, brandul PRO UNIVERSITARIA reușește să reflecte realitatea academică și să problematizeze subiectele sensibile ale învățământului superior și cercetării științifice, completând imaginea de ansamblu a acestui domeniu de importanță strategică.

Pe lângă toate titlurile de cărți de specialitate asumate de Editură pentru perioada care urmează, PRO UNIVERSITARIA (www.prouniversitaria.ro) va continua să publice, în viitoarele sale apariții bianuale ale revistei omonime, informații în exclusivitate (analize, interviuri, opinii, statistici etc.), la zi, pe teme care fac obiectul Proiectului Național ROMÂNIA EDUCATĂ, cum ar fi digitalizarea, cercetarea științifică, educația STEAM (science, technology, engineering, arts and mathematics), infrastructura sistemului universitar de educație etc.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON