Prouniversitaria.ro

Studenții români, rezultate „de excepție” la Concursul Internațional de Matematică SEEMOUS 2021

Studenții români au primit mai multe medalii în cadrul celei de-a XV-a ediții a South Eastern European Mathematical Competition for University Students – SEEMOUS 2021. Ediția de anul acesta a Concursului Internațional de Matematică pentru Studenți a avut loc în Agros, Cipru, în perioada 19-24 iulie și a reunit studenți de la 10 universități din Grecia, Cipru și România.

Studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au obținut, la această competiție, „un rezultat de excepție, trei dintre ei fiind pe primele trei locuri”, se arată într-un comunicat al instituției.

Universitatea din București a fost reprezentată la concurs de patru studenți ai Facultății de Matematică și Informatică. Trei studenți au obținut medalii de aur, cu o mențiune specială pentru Sergiu-Ionuț Novac, care s-a clasat pe primul loc. Medalii de aur au obținut și Dan-Ștefan Dumitrescu și Vlad-Nicolae Robu, care s-au clasat tot pe locul 2. Ana-Teodora Bercaru a obținut medalie de argint.

Studenții Universității din București au fost însoțiți la concurs de conf. univ. dr. Cornel Băețica, cadru didactic la Facultatea de Matematică și Informatică a UB.

De asemenea, studenţii de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) au obţinut patru medalii la același concurs. Astfel, Robert Gabriel Curpăn a fost premiat cu medalia de argint, iar Gabriel Alexandru Scînteie, Ioana Roxana Băcălie şi Andrei Iosif Iojă, cu medalii de bronz. Aceștia s-au pregătit în cadrul centrului de specialitate de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” sub îndrumarea profesorilor Marian Panţiruc, Radu Strugariu şi Marcel Roman.
„Aceste medalii confirmă evoluţia noastră din ultimii ani şi culegem roadele muncii studenţilor. Chiar dacă a fost pandemie, în perioada aceasta, noi am făcut pregătire la fel ca şi în anii anteriori. La început, am făcut pregătirile online, dar în ultima perioadă am fost faţă în faţă. Sunt copii foarte buni. Am avut şi rezultate mai bune decât atât, dar suntem mulţumiţi de rezultat, mai ales că studenţii s-au pregătit în condiţiile impuse de pandemia de COVID-19. Patru medalii înseamnă ceva”, a declarat, pentru Agerpres, profesorul Marcel Roman. 

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON