Prouniversitaria.ro

Scheme de împrumut pentru studenți. Sorin Cîmpeanu, întâlnire cu vicepreședintele BEI

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, s-a întâlnit luni, 4 aprilie 2022, în Luxemburg, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI), Christian Kettel Thomsen.

La această întrevedere a participat și Alexandrina – Livia Rusu, ambasadorul României în Marele Ducat al Luxemburgului, context în care a fost apreciată buna cooperare, la nivel înalt, între BEI, Ministerul Educației și instituțiile de învățământ superior din România, informează un comunicat al Ministerului Educației.

La propunerea ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu, în cadrul reuniunii Consiliului Național al Rectorilor din data de 8 aprilie, BEI va avea prilejul sa prezinte modalitățile generale de sprijin pentru dezvoltarea universităților românești, dar și modalitățile în care instituțiile de învățământ superior din România ar putea participa la gestionarea schemelor de împrumut pentru studenți.

Un subiect agenda discuțiilor a fost sprijinul pe care BEI îl poate acorda procesului de dezvoltare a învățământului superior în România. De asemenea, a fost analizată și oferta de suport din partea BEI pentru integrarea refugiaților ucraineni, cu accent pe sprijinul oferit elevilor și studenților. Alte teme atinse au vizat oportunitățile de cooperare în cadrul PNRR și în contextul cadrului financiar multianual (2021 – 2027), precum și posibilitățile accesării de către studenți de împrumuturi prin Fondul European de Investiții (FEI).

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON