Prouniversitaria.ro

Concursul Internațional Robotics Championship – ediția a X-a, la Oradea

După cei doi ani de pauză, cauzați de contextul epidemic global, Concursul International Robotics Championship revine cu cea de a X-a ediție a competiției. Aceasta se va desfășura în perioada 28-30 aprilie 2022, la Oradea.

Echipa Universității din Oradea, formată exclusiv din voluntari, a organizat, ca etapă, premergătoare concursului propriu-zis, nouă workshopuri tematice gratuite pentru liceenii și elevii pasionați de robotică, dar și pentru tinerii curioși, care nu s-au mai întâlnit cu acest domeniu. Participanții la aceste workshopuri, au avut ocazia să construiască și să programeze kiturile pregătite de organizatori, sub atenta îndrumare a mentorilor Cercului de Robotică. La aceste ateliere, care s-au desfășurat la Biblioteca Universității din Oradea, s-au înscris peste 180 de tineri. Dintre aceștia, circa 60 au finalizat cu succes fiecare etapă.

Concursul Robotics Championship a luat naștere ca o inițiativă a studenților și profesorilor Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică (IMT) a Universității din Oradea, departamentul de Mecatronică și Robotică, din dorința de a dezvolta abilitățile practice de programare și proiectare în domeniul roboticii.

ș. l. dr. ing. Flaviu Birouaș, coordonatorul Concursului

Înscrierile pentru Concursul Internațional Robotics Championship, au început în data de 5 aprilie 2022, pe site-ul https://www.robotics-championship.com/. La fel ca și participarea la concurs, înscrierile sunt gratuite. Este important de spus că ediția a X-a aduce trei probe noi. „Astfel, cei pasionați de robotică pot alege să concureze la una sau mai multe din cele 14 categorii ale competiției”, subliniază coordonatorul Concursului Internațional Robotics Championship, ș. l. dr. ing. Birouaș Flaviu.

„Scopul concursului este acela de a dezvolta competențe noi în domeniul roboticii, de a facilita schimbul de experiențe între participanți și de a face cunoscut acest domeniu de actualitate. Mulțumită edițiilor anterioare și a sponsorilor care ne-au susținut, studenții Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică, departamentul de Mecatronică și Robotică, au putut participa la competiții de renume din Estonia și Coreea de Sud”, spune ș. l. dr. ing Birouaș Flaviu.

La ediția anterioară a competiției au participat peste 250 de pasionați ai roboticii, din toate colțurile lumii: Coreea de Sud, Mongolia, India, Pakistan, Turcia, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Ungaria.

Mai multe detalii despre Concursul International Robotics Championship se găsesc pe:

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON