Prouniversitaria.ro

„E pluribus unum!”. Spitalul „George Emil Palade” din Târgu Mureș, aprobat de Guvern

„Din nou, E pluribus unum! (Din mai mulți unul)” – a scris, pe rețeaua de socializare Facebook, Leonard Azamfirei, rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

El a anunțat astfel că Executivul a aprobat o Hotărâre de Guvern prin care  se înființează Spitalul „George Emil Palade”, instituție cu personalitate juridică, ca spital public, unitate sanitară cu paturi, în subordinea Universității. Unitatea va avea ca obiect de activitate furnizarea de servicii medicale de specialitate, activități de învățământ medical și implementarea programelor naționale de sănătate.

„Demersul inițiat de Universitate a fost susținut de la început de Ministerul Educației, prin ministrul Sorin-Mihai Cîmpeanu care a înțeles imediat, în ciuda noutății abordării, beneficiul pentru învățământul medical românesc, motiv pentru care a și inițiat Hotărârea de Guvern de înființare a Spitalului. Proiectul, blocat artificial mult timp de funcționari ai Ministerului Sănătății, a avut finalitatea dorită prin avizarea imediată a actului juridic odată cu preluarea poziției de ministru de către prof. dr. Alexandru Rafila”, a arătat Azamfirei.

Potrivit acestuia, „prin Hotărârea de Guvern  de astăzi se aprobă nu doar înființarea unui nou spital, decizie de o importanță majoră pentru județul Mureș, dar se acceptă la nivel național un nou model de asistență medicală legat direct de mediul universitar, capabil să aducă excelența și performanța medicală mai aproape de pacienți prin resursa umană înalt calificată și prin accesul la tehnologie pe care universitățile îl au”.

În prezent, „conducerea Universității este preocupată de identificarea tuturor resursele financiare și umane necesare pentru ca acest spital universitar să fie dat în funcțiune în cel mai scurt timp”, a precizat rectorul UMFST.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON