Prouniversitaria.ro

Reveniți în țară, campionii de la AutoVortex au fost felicitați de ministrul Educației

Echipa de robotică AutoVortex a revenit în ţară de la concursul Chicago Robotics Invitational 2021 de la Chicago, desfăşurat pe 16 şi 17 iulie, unde a obținut primul loc. Campionii au fost felicitați de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Componenţa echipei care s-a impus în concursul de pe continentul nord-american este: Ana Maria Iacob şi Dimitrie Sebastian Cudrici (elevi la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Claudia Catrinel Amariei şi Răzvan Iacob Milea (elevi la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), Cezar Andrei Dunuţă (Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), Victor Brînzan (Şcoala Britanică din Bucureşti), Andrei Laurenţiu Radu (Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti), Carina Gabriela Grec (Colegiul Naţional „Şcoala Centrală” din Bucureşti), Theodor Adrian Vasile (Colegiul Naţional „Ion Neculce” din Bucureşti), Ştefan Caraenache (Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti), Radu Ungureanu (Colegiul Tehnic „Petru Maior” din Bucureşti), Victor Bogdan Ungureanu (Liceul Cronos din Bucureşti), Luca Rusu (Şcoala Americană din Voluntari), Mihnea Vişoiu (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Mihai Melnic (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Iaşi).

Coordonator este profesorul Ionuţ Valentin Panea (Academia de Studii Economice din Bucureşti), iar mentor, studentul emerit Rareş Ştefan Ion.

Îmi revine deosebita onoare de a felicita AutoVortex, echipa care a reprezentat cu succes România la Campionatul de Robotică Chicago Robotics Invitational 2021. Performanţa lor este una de excepţie: este prima oară când o echipă din afara spaţiului nord-american se impune în acest concurs. Acest succes confirmă încă o dată dezvoltarea unui domeniu al meseriilor emergente în şcoala românească, robotica, şi implicit valoarea celor care îşi dedică timpul şi resursele în acest scop. Robotica este un instrument valoros pentru antrenarea abilităţilor cognitive şi sociale ale tinerilor. În acelaşi timp, robotica înseamnă dezvoltarea de noi abilităţi, care le vor permite elevilor să transfere ingineria în lumea de zi cu zi, adică una din componentele-cheie ale testelor PISA

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei

În luna mai, echipa AutoVortex a câştigat medalia de aur la Campionatul Internaţional de Robotică FTC – Rusia 2021, cu acest prilej fiind medaliaţi onorific de Ministerul Educaţiei. 

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON