Prouniversitaria.ro

Politehniștii timișoreni, premiul special Julianna Dij Award la Salonul de Inventică IDEA 2022

Echipa Centrului de Inovare şi Transfer Tehnologic Politehnica (CITTP) 2020 a obţinut premiul special Julianna Dij Award la cea de-a XIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Inventică IDEA 2022, care s-a desfăşurat, recent, în oraşul ungar Szolnok devenind, cu această ocazie, polul inovaţiei şi cercetării din Centrul Europei.

Sursa foto: Facebook/CITTP

La evenimentul ştiinţific, echipa timişoreană a fost prezentă cu 31 de înscrieri (brevete, proiecte studenţeşti şi de cercetare, teze de doctorat şi publicaţii), impunându-se prin performanţa obţinerii a 31 de medalii de aur şi a cinci premii speciale.

Juriul internaţional a apreciat necesitatea, respectiv utilitatea CITTP din Timişoara, în regiunea de Vest a României, prin aportul adus în inovare şi transfer tehnologic.

„După succesul repurtat la finalul lunii mai, la Salonul Internaţional Euroinvent de la Iaşi, unde s-au câştigat multe premii şi medalii, inclusiv Marele Premiu Ştiinţific şi Trofeul Euroinvent 2022, echipa Universităţii Politehnica Timişoara a participat la prestigiosul Salon Internaţional de Inventică IDEA 2022, din Szolnok, care a devenit, cu această ocazie, polul inovaţiei şi cercetării din Centrul Europei, cu 31 de înscrieri (brevete, proiecte studenţeşti şi de cercetare, teze de doctorat şi publicaţii), reuşind remarcabila performanţă de a obţine 31 de medalii de aur şi cinci premii speciale”, transmite Universitatea Politehnica Timişoara, într-un comunicat remis Agerpres.

Dintre premiile speciale obţinute, cel mai important este Julianna Dij Award, care a fost acordat Centrului de Inovare şi Transfer Tehnologic Politehnica 2020.

Participarea la Salonul Internaţional de Inventică IDEA 2022 s-a realizat, şi de această dată, sub egida Centrului de Inovare şi Transfer Tehnologic Politehnica 2022 prin proiectul de cercetare. Coordonatorul echipei CITT-UPT prezent la Szolnok a fost Corneliu Birtok-Băneasa, cadru didactic la Universitatea Politehnica Timişoara şi responsabil cu inovarea în cadrul CITT-UPT.

Salonul Internaţional de Inventică IDEA este organizat în mod regulat din anul 1999, de către Asociaţia IDEA 13, reunind inventatori şi cercetători din toată lumea. Ediţia din acest an a salonului a fost organizată cu sprijinul Consiliului Local Szolnok şi a Oficiului Maghiar pentru Proprietate Intelectuală.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON