Prouniversitaria.ro

Facultatea de Protecţia Mediului Oradea: Expoziție culinară specifică Sărbătorilor de Iarnă

Mai multe preparate culinare specifice Sărbătorilor de Iarnă din mai multe ţări au fost expuse, marţi, de un grup de 16 studenţi din anul III, de la specializarea Inginerie şi Management în Agroturism şi Alimentaţie Publică, din cadrul Facultăţii de Protecţia Mediului Oradea, informează Agerpres.

Studenţii au prezentat câte un produs specific, pe care ştiu să-l facă foarte bine şi pe care îl pregătesc de Crăciun acasă.

Această expoziţie o organizăm de obicei la sfârşitul unui semestru, de obicei înaintea Sărbătorii de Crăciun, dar având în vedere situaţia actuală sanitară, o consider activitatea studenţilor ca finalizare a materiei din semestrul I. Este o expoziţie gastronomică cu specificul sărbătorilor de Crăciun. După ce am abordat şi studiat, săptămânal, în timpul semestrului, câte o cultură gastronomică de pe mapamond, am lăsat la dispoziţia studenţilor să îşi aleagă un produs sau două pe care îl vor reprezenta în expoziţie.

Conf. univ. dr. Carmen Ghergheleş

Meniul expoziţiei a cuprins astfel sărmăluţe cu ciolan şi smântână, rulade diferite umplute cu cârnaţi, friptură de porc, cu cartofi şi sos de ciuperci, crispy din piept de pui, legume la grătar (dovlecei, vinete, ciuperci), ouă umplute, de culoare roz datorită sucului de sfeclă roşie, salată de vinete cu maioneză sau fără, salată de cartofi cu ceapă roşie, ou, maioneză şi castraveţi acri şi altele.

La capitolul patiserie, studenţii au expus celebrele cornuleţe fragede cu magiun, ştrudel cu mere, tiramisu, prăjitură tradiţională cu nucă, ruladă cu cremă de ciocolată, „bombe” cu nucă de cocos, dar şi unele mai speciale cum ar fi prăjitura Imperial sau chec cu banane.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON