Prouniversitaria.ro

Premierul Nicolae Ciucă se întâlnește cu reprezentanții sindicatelor din învăţământ

Prim-ministrul Nicolae Ciucă (foto) se va întâlni vineri, la ora 11.00, cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, după ce cadrele didactice au organizat miercuri o grevă de avertisment, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu..

„Ministerul Educaţiei este în legătură permanentă cu sindicatele reprezentative din învăţământ şi asumă un dialog transparent şi deschis cu acestea în vederea adoptării unor măsuri adecvate cu privire la salarizarea personalului din sistem”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că în „pofida constrângerilor impuse de obligația respectării deficitului bugetar asumat ca țară, în anul 2022 au fost alocate creșteri salariale de 4% în educație, ajungându-se la un total de 20% din creșterile salariale (în valoare de 32%) prevăzute de Legea 153/2017”. În consecință, potrivit ministrului rămâne restantă obligația de creștere a salariilor în învățământ cu 12%.

Recunoaștem și susținem dreptul cadrelor didactice la o salarizare motivantă, având în vedere atât importanța educației, cât și starea actuală a sistemului de învățământ, inclusiv din perspectiva salarizării, mai ales atunci când există prevederi legale în vigoare care dispun creșteri salariale, ce nu au putut fi acordate până acum din cauza lipsei resurselor.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Bugetul Ministerului Educaţiei destinat cheltuielilor de personal a crescut, conform datelor instituției, cu peste 1,1 miliarde lei, în raport cu execuţia pe anul 2021: de la 20,4 miliarde lei la 21,5 miliarde lei.

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON