Lansarea volumului „Clasă și educație”, semnat de Sebastian Țoc

28 mai
Lansarea volumului „Clasă și educație”, semnat de Sebastian Țoc

Luni, 14 ianuarie 2019, Institutul de Cercetare a Calității Vieții din cadrul Academiei Române a găzduit evenimentul de lansare a volumului „Clasă și educație. Inegalitate și reproducere socială în învățământul românesc”, semnat de Sebastian Țoc și publicat la Editura Pro Universitaria.

Autorul este cercetător științific la Institutul de Cercetare a Calității Vieții și cadru didactic asociat la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, având o importantă experiență în realizarea de cercetări care utilizează atât metodologii cantitative cât și calitative.

„Cartea este construită în jurul unui obiectiv central, anume acela de a explica cum factorii socio-familiali și cei școlari influențează în diverse contexte rezultatele educaționale ale elevilor. Îmi propun să ofer o imagine generală a modalității în care învățământul generează oportunități pentru elevi într-un context social marcat de sărăcie și politici de protecție socială aproape inexistente și, în același timp, să conectez tabloul general cu mecanismele de selecție ale elevilor din învățământul obligatoriu. Unul dintre capitole tratează, pe larg, inclusiv ce se întâmplă după selecția la liceu, fiind descrisă viața cotidiană într-o clasă de elevi dintr-un liceu de elită din România”, a specificat autorul.

Volumul „Clasă și educație. Inegalitate și reproducere socială în învățământul românesc” poate fi achiziționat de pe site-ul UJmag.ro, accesând linkul următor ➡️ https://bit.ly/2EURPRz

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON