„Filosofie și conștiință la români”, de Gabriela Pohoață

02 aprilie
„Filosofie și conștiință la români”, de Gabriela Pohoață

Miercuri, 6 martie 2019, cu începere de la ora 13:00, Editura Pro Universitaria a organizat, la Chișinău, evenimentul de lansare a volumului „Filosofie și conștiință la români. Philosophy and Consciosness with the Romanians”, semnat de prof. univ. dr. Gabriela Pohoață. Manifestarea a fost găzduită de Academia de Științe a Republicii Moldova.

„Cercetarea «Filosofie şi conştiinţă la români – ediţie bilingvă», realizată de doamna profesor universitar dr. Gabriela Pohoață, are vădite intenţii monografice şi nemărturisite proiecţii exhaustive. Structura tematică, sursele, articulaţia, ideile pe care această carte doreşte să le fixeze asupra subiectului sunt suficient de argumentate pentru ca prezenta cercetare să rămână drept o contribuţie preţioasă în comoara gândirii filosofice româneşti.

Autoarea monografiei a reuşit, în urma unui efort şi a unei munci riguroase care îi sunt proprii, să se „aşeze”, cu toate competenţele dobândite şi perfecţionate, în interiorul unui subiect de cercetare ce presupune achiziţii şi familiarităţi cu ceea ce înseamnă cunoaşterea profundă şi complexă atât a istoriei gândirii filosofice româneşti contemporane, cât şi a evoluţiei conştiinţei naţionale”, a menționat dr. habilitat, profesor Victor Ţvîrcun, Academician, Coordonator al Secţiei de Ştiinţe Umanistice şi Arte a Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON