Marți, 17 decembrie 2018, Editura Pro Universitaria a organizat evenimentul de lansare a volumului „Clasă și educație. Inegalitate și reproducere socială în învățământul românesc”, semnat de Sebastian Toc, cercetător la Institutul de Cercetare a Calității Vieții, Academia Română, doctor în #sociologie, titlu obținut la Școala Națională de Studii Politice și Administrative – SNSPA.
„Cartea apare exact când este mai mare nevoie de ea. Este mare nevoie de o asemenea carte tocmai acum, când toată lumea știe că trebuie făcut ceva cu învățământul și educația și nimeni nu știe ce”, afirmă sociologul și politolog Vladimir Pasti, unul dintre invitații speciali ai reuniunii organizate la #SNSPA. Un alt invitat marcant care a participat la eveniment este lect. univ. dr. Bogdan Florian.
„Cartea este construită în jurul unui obiectiv central, anume acela de a explica cum factorii socio-familiali și cei școlari influențează în diverse contexte rezultatele educaționale ale elevilor. Îmi propun să ofer o imagine generală a modalității în care învățământul generează oportunități pentru elevi într-un context social marcat de sărăcie și politici de protecție socială aproape inexistente și, în același timp, să conectez tabloul general cu mecanismele de selecție ale elevilor din învățământul obligatoriu.
Unul dintre capitole tratează, pe larg, inclusiv ce se întâmplă după selecția la liceu, fiind descrisă viața cotidiană într-o clasă de elevi dintr-un liceu de elită din România”, a specificat autorul, în prefață.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.