Lansarea cartii „Moartea lui Mercutio”

05 februarie
Lansarea cartii „Moartea lui Mercutio”

Cu ocazia celei de-a XIX-a ediţii a Gaudeamus – Târgul Internaţional – Carte de învăţătură, Grupul Editorial Pro Universitaria – Neverland şi Editura Militară au lansat cartea „Moartea lui Mercuţio”, un roman semnat de academicianul Eugen Simion.

“Am constatat un lucru foarte curios. Eu toata viaţa am fost un om mai reţinut, mai închis puţin în mine, iar când eram tânăr, regretatul Edgar Papu a spus o dată despre mine că sunt un om secretos. Ei bine, ce constată unii cititori de-ai mei, şi chiar şi eu, pe măsura ce înaintez în vârstă, e ca discursul meu a devenit din ce în ce mai subiectiv şi mai confesiv. Aşa că (…) mai pun şi ceva din mine şi despre mine” – EUGEN SIMION.

Eugen Simion este un critic şși istoric literar, editor, eseist, profesor universitar român, membru al Academiei Române şi preşedinte al acestui for din 1998 până în aprilie 2006.

Academicianul Eugen Simion este din anul 2000 editorul ediţiei de „Opere Fundamentale I.L. Caragiale”, de la naşterea căruia s-au împlinit, în ianuarie 2012, 160 de ani şi de la moartea căruia se împlinesc, acum, la sfârşit de an, 100 de ani. Autorul a restituit peste 200 de portrete critice ale principalilor „actori” ai scenei literare din ultimele decenii.

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON