Lansare carte: Pierdut in Iran – Jurnal de calatorie

04 iunie
Lansare carte: Pierdut in Iran – Jurnal de calatorie

Lansarea volumului „Pierdut in Iran – Jurnal de calatorie” a reusit sa aduca impreuna pasionatii de literatura, pe cei de aventura precum si pe iubitorii culturii si traditiei orientale. In cele 200 de pagini sunt prezentate ganduri si trairi completate pe alocuri cu informatii culese de pe tablitele informative, carora li se mai adauga si cele obtinute de pe urma dialogurilor purtate de autor, Catalin Vrabie, cu diversi interlocutori, cetateni iranieni.

Prof. Sergiu Gabureac, amfitrionul Mediatecii Bucurestilor, gazda a evenimentului, impreuna cu Dr. Irina Airinei – presedintele Asociatiei Anima Fori si Marian Bargau – directorul editurii Neverland au tinut cate un scurt discurs cu ocazia primei lansari a volumului – 31 martie 2014. Acestia impreuna cu autorul au destins atmosfera implicand in discutii si participantii la eveniment. Subiectele discutate au acoperit un larg areal: de la riscurile la care acesta s-a expus in timpul calatoriei pana la cultura, istoria si traditia regasite peste tot pe teritoriul Iranului. „Ce înseamnă toate acestea? Visător în Persia, pierdut în Iran, Cătălin Vrabie punctează, cu ochi de reporter, impresii fugare ale unei uimitoare revelaţii.” a spus Dr. Irina Airinei in discursul domniei sale.

In ciuda timpului, foarte pretios astazi, toate intrebarile si-au gasit raspuns intrigand totodata participantii la lectura.

„La final a urmat o prelungită sesiune de autografe, căreia autorul i-a făcut față cu brio.” asa cum spune dl. Gabureac pe pagina domniei sale de Internet, continuand cu o invitatie: „Îl așteptăm [pe autor] la cea de a treia lansare a unor noi pagini de jurnal Pierdut… (III) firește, tot la Biblioteca Metropolitană București.”

Cea de a doua lansare a volumului „Pierdut in Iran – Jurnal de calatorie” s-a desfasurat la libraria Mihail Sadoveanu, sub moderarea doamnei Georgeta Munteanu – director al institutiei. Eleganta si stilul domniei sale si-au pus amprenta pe eveniment, reusind sa incite la discutii pe toti participantii.

Carmen Gavrila – corespondent diplomatic al Radio Romania a deschis seria de discutii printr-un indem:,i> „Cei care doresc sa vada dincolo de ceea ce spune mass-media, cei care doresc sa vada si sa inteleaga realitatea Iranului… trebuie sa citeasca acest volum. Este scris intr-o maniera dezinvolta, cu toate cele bune si cele rele care se pot descoperi la poporul iranian.” Domnia sa a descoperit in randurile cartii acest personaj, omniprezent, si anume „poporul iranian” un popor foarte cald si primitor asa cum foarte putini din locuitorii Europei il stiu.

Corneliu Vlad si-a inceput articolul din ziarul Curentul din 7 apr. 2014, scris pe marginea volumului cu intrebarea: „Se poate oare scrie despre Iran fără a fi învinuit că ești părtinitor intr-un fel sau altul?” si tot el raspunde: „Greu, foarte greu […]. Nu orice autor ar putea răspunde afirmativ, dar tânărul globe-trotter „de vacanță“ și excelent reporter (neprofe¬sionist) Cătălin Vrabie trece cu succes testul – și chiar cu talent de prozator. Cartea sa „Pierdut în Iran“, apărută la Editura Neverland, este de o autenticitate și de o sinceritate care-l fac pe autor imun la feluritele reproșuri sau procese de intenție.” Prezent fiind pe lista invitatilor dumnealui a confirmat indemnul la lectura a d-nei Carmen Gavrila, incurajandu-l pe Catalin Vrabie sa continue sa scrie volume pe marginea calatoriilor pe care acesta le va face in viitor.

Marian Bargau, directorul Editurii Neverland, a dorit sa mentioneze cu ocazia ambelor evenimente sustinera Editurii cu publicarea in continuare a volumelor pe care autorul, Catalin Vrabie, intentioneaza sa le scrie.

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON