Lansare carte Analiza comportamentală în procesul penal

01 aprilie
Lansare carte Analiza comportamentală în procesul penal

Vineri, 4 aprilie 2014, la sediul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, a avut loc lansarea cărţii „Analiza comportamentală în procesul penal” , autori prof.univ.dr. psiholog criminalist col.(r) Tudorel BUTOI, comisar şef de poliţie dr. Grigore STOLOJESCU, comisar de poliţie lector univ.dr. Cristian -Eduard ŞTEFAN.

Apreciind de la bun început iniţiativa lăudabilă a autorilor prezentului compendiu universitar, remarcăm înalta ţinută ştiinţifică a lucrării, bazată pe o activitate laborioasă de analiză documentară dar şi de cercetare aplicată in domeniul analizei comportamentale in procesul penal.

Cartea tratează aspecte privind mijloacele tehnice de detecţie ale comportamentului simulat (dintre care poligraful are un rol esenţial). Totodată, acestea constituie instrumente auxiliare de investigaţie, utile, mai ales atunci când rezultatele obţinute cu ajutorul lor sunt valorificate cu celeritate în cadrul urmăririi penale.

Nefiind un mijloc de probă, poligraful nu se poate substitui activităţilor de investigaţie şi de cercetare, ci va trebui perceput, drept un instrument investigativ, cu ajutorul căruia se elimină tatonările, se diminuează riscurile injustiţiei şi se dă o corectă orientare primelor activităţi ce decu
rg din interogarea persoanelor incluse în cercurile prezumtivilor autori ai infracţiunii.

Astfel, ne alăturăm opiniei exprimate înt-o lucrare de reputatul profesor in tehnica poligraf Tudorel Butoiu, considerat „părintele” tehnicilor profiling şi poligraf in România, conform căreia: ,,suntem primii care avertizează că a nu ţine seama de relativitatea concluziilor investigaţiilor poligraf este tot atât de grav cu a le acorda un credit total sau a le ignora cu desăvârşire”…

Detalii eveniment

Categoria: Lansări de carte

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON