Migratia ilegala la confluenta cu traficul de persoane

24 martie
Migratia ilegala la confluenta cu traficul de persoane

Marţi, 25 martie ac, de Ziua Poliţiei Române, a fost lansată lucrarea ” Migraţia ilegală la confluenţa cu traficul de persoane „, al cărei autor este comisar şef de poliţie Anghel STOICA, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi.
Cartea a fost editată de „Pro Universitaria”, o editură prestigioasă, recunoscută în domeniul ştiinţelor sociale.
Autorul s-a documentat pe parcursul studiilor de doctorat, dar l-a ajutat şi experienţa din domeniu, astfel încât mesajul să fie bine receptat, cu precădere de oamenii care lucrează în sistemul prevenirii, combaterii celor două fenomene şi de factorii de decizie.

Mereu în alertă: dinamica celor două infracţiuni necesită cunoaştere

Formele pe care le îmbracă migraţia ilegală sunt complexe, iar un poliţist devotat profesiei nu poate fi luat prin „surprindere”, ţinând cont de rolul său în soluţionarea unei cauze.

” În carte sunt conturate şi soluţii pentru combaterea celor două infracţiuni. Se explică de ce se migrează ilegal, pentru că se poate întâmpla acest lucru doar pentru a SUPRAVIEŢUI! Este foarte important să cunoşti psihologia victimei dar şi a învinuitului/inculpatului”, spune interlocutorul nostru.
Acesta subliniază reglementarea din Codul Penal al României, astfel încât victima traficului de persoane să nu fie sancţionată. ” Confluenta aici se produce.
Am avut cazuri când victimele declarau traumele, suferinţele, dramele prin care au trecut”, mărturiseşte comisarul şef Anghel Stoica, lucru care reliefează că, interesul unui stat, în astfel de cazuri, este să elaboreze programe, strategii, pentru suportul social, psihologic al persoanelor vătămate.
De asemenea, în cuprinsul cărţii se regăsesc elemente de drept internaţional specifice celor două infracţiuni, extrem de utile pentru probarea activităţii infracţionale pe teritoriul altor state.
Cu o experienţă de 21 de ani în cadrul Ministerului Afacerilor Interne( Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Direcţia de Combatere a Migraţiei Ilegale din cadrul IGPR, Aparatul Central al M.AI-Serviciul Elaborare şi Avizare Acte Juridice, iar din 2010 la IPJ Călăraşi) autorul Anghel Stoica militează pentru specializarea cadrelor pe domenii de activitate şi alocarea de fonduri speciale în scopul acesta, astfel încât gradul de încredere să fie ridicat în rândul cetăţenilor.
Cartea a văzut lumina tiparului la data de 24 martie ac, iar cei interesaţi să o comande pot accesa site-ul editurii la adresa www.prouniversitaria.ro

Detalii eveniment

Categoria: Pro Universitaria în presă

Postează un comentariu

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON