Jocuri de cazinou online 3d slot 2023

 1. Română Ruletă Gratis: Live chat cuplat cu e-mail este o îmbunătățire considerabilă în rezolvarea problemelor.
 2. Opinii Despre Rotiri Gratuite Online - Pentru a calcula probabilitatea unei serii de pierderi care durează nouă mâini, utilizați aceeași strategie-0,526 ^ 9 = 0,0030 x 100 = 0,30%.
 3. Jocuri Online Gratuite De Ruletă Fără Depunere Gratuite În România În 2023: Pentru a asigura depuneri și retrageri sigure și ușoare, cazinoul oferă o gamă largă de opțiuni de plată populare potrivite pentru clienții din Canada.

Română ruleta sigura online gratis

Aparate Păcănele Live
Puteți alege dintre sloturi sportive precum all Win FC, sloturi cu tematică cinematografică precum Rambo și The Expendables Megaways sau sloturi pentru animale precum Piggy Riches Megaways și Buffalo King.
Cele Mai Sigure Cazinouri Mobile Pentru Jocul De Blackjack Gratuit
Și există o mulțime de jucători care ar fi de acord că Red Flush Casino este cel mai mare loc pentru jocuri de noroc, deoarece are evenimente anuale precum câștigurile Seasons și slotul Survivor World Series, ambele oferind fonduri de premii de peste 100 000 de dolari.
Puteți solicita apoi o retragere din cazinou, iar site-ul va revizui și procesa tranzacția.

Ultimele jocuri de noroc stiri

Care E Cel Mai Bun Site De Poker
Dar poate merita să vă familiarizați cu unele dintre celelalte opțiuni de pariere, deoarece acestea se pot dovedi profitabile.
Aparate Cele Mai Bune Ruletă Populară
Nelson Rose, expert în legile jocurilor de noroc de stat, a declarat că se așteaptă ca New Hampshire să fie inclus în primul val de state care să reglementeze pokerul online.
Cele Mai Bune Sloturi Online Disponibile Cu Bani Reali Si Rotiri Gratuite

Interviu cu lect. univ. dr. Laura Manea, Consilier Juridic în cadrul Universității Transilvania din Brașov, cu ocazia Conferinței Internaționale: „Valorile etice în socieatatea actuală. Noi provocări și tendințe” (VESA)

19 mai
Interviu cu lect. univ. dr. Laura Manea, Consilier Juridic în cadrul Universității Transilvania din Brașov, cu ocazia Conferinței Internaționale: „Valorile etice în socieatatea actuală. Noi provocări și tendințe” (VESA)

 

Nicolae Cîrstea: – 3-5 iunie 2021, Universitatea Transilvania din Braşov, Ediţia a II-a a conferinţei „Valori etice în societatea actuală”. Suntem împreună cu doamna Laura Manea, consilier juridic în cadrul Universităţii Transilvania din Braşov. Doamna Manea, consilierii juridici și departamentul juridic au o importanţă mare în această problematică a eticii în zona academică, în zona universitară. Lucraţi, practic, alături de colegii de la Comisia de Etică, avizaţi procedurile pe care dumnealor le desfăşoară, susţineţi în instanţă punctele de vedere ale comisiei. Daţi-ne câteva amănunte despre implicarea pe care o are un consilier juridic în susţinerea Comisiei de Etică a unei universităţi.

Laura Manea: – Bună ziua! Mulţumesc pentru ocazia de a arăta colaborarea juriştilor, consilierilor juridici, în activitatea Comisiei de Etică pentru că, la început, când a apărut, conform legislaţiei, obligativitatea acestor comisii de etică, toate universităţile s-au grăbit să includă consilierul juridic în comisia de etică, să ia decizii alături de ceilalţi membri ai comisiei, ceea ce ar fi apărut ca o pronunţare a consilierului juridic în cazul dedus cercetării. Din perspectivă legală și prin prisma avizului de legalitate pe care consilierul juridic îl dă, văd Comisia de Etică drept un organ jurisdicțional, având în vedere procedura de audiere a părților și posibilitatea acestora de a propune probe. Într-adevăr, discuţiile nu sunt în contradictoriu în faţa Comisiei de Etică deoarece, în multe situații, pentru a încuraja anumite persoane să reclame un comportament neetic, cel care face sesizarea trebuie anonimizat. În acest fel, principiul contradictorialității nu se poate aplica în comisia de etică. Din punct de vedere al activităţii, o văd ca un organ independent, jurisdicţional, şi atunci avizul consilierului juridic ar trebui să fie dat din punct de vedere al respectării procedurilor. Treptat, după intrarea în vigoare a Legii Educaţiei, Legea 1/2011, s-a ajuns la această etapă, în care în majoritatea comisiilor de etică nu mai sunt membri consilierii juridici apărând în etapa post cercetare, pentru avizarea soluţiei şi, evident, când cel nemulţumit de soluţia comisiei se adresează instanţei de judecată. Din punct de vedere al Universităţii Transilvania, am fost şi noi implicaţi şi în prima etapă am fost membrii în Comisia de Etică. Acum o consiliem şi, ulterior, apărăm interesele universităţii în instanţă. Raportul trebuie să fie unul de colaborare între compartimentul juridic şi Comisia de Etică. În instanţă, când ajungem, trebuie să apărăm punctul de vedere al universităţii. Avem nevoie de poziţia comisiei pentru a ni se comunica modalitatea prin care s-a ajuns la individualizarea sancţiunii aplicate și cum au făcut cercetările. Atunci, evident, nu poţi rupe activitatea comisiei de activitatea compartimentului juridic.

Nicolae Cîrstea: – Practic, sunt două departamente complementare. Cum abordaţi în interiorul acestei conferinţe activitatea consilierilor juridici din interiorul mediului universitar? Există probleme pe care le doriţi dezbătute şi aprofundate cu colegii dumneavoastră din celelalte universităţi? Până la urmă este o activitate specifică, iar un schimb de experienţă cred că este întotdeauna util.

Laura Manea: – Da. Colega mea, preşedintele Comisiei de Etică, Cristina Rotaru, a venit cu ideea de a face o conferinţă în care să adune preşedinţii Comisiilor de Etică. I-am zis „Hai să aduc şi eu consilierii mei juridici, ca să vedeţi că şi noi avem nevoie de voi, cum şi Comisia de Etică are nevoie”. Câteodată ne mai întreabă anumite aspecte de legalitate. La universitate, colega este şi cu pregătire juridică şi vede lucrurile din punct de vedere juridic. Sunt universităţi în care membrii Comisiei de Etică nu au pregătirea juridică. Atunci, am pus împreună cele două părţi, Comisia de Etică şi consilierii juridici, pentru a vedea unde ne putem ajuta. Legislaţia îi ajută pe cei din Comisia de Etică unde sunt anumite lacune în partea de susţinere a legalităţii hotărârilor de etică în instanţă. Într-adevăr, suntem două compartimente, două departamente care conlucrăm. Comisia de Etică este independentă, exact ca judecătorii, în soluţiile pe care le iau şi, atunci, din punct de vedere al oportunităţii sau soluţiilor lor, totul este pe umerii Comisiei de Etică.

Nicolae Cîrstea: – Care sunt legile pe care vă fundamentaţi punctele de vedere, pe care le înaintaţi în instanţă? Codul de Etică văd că întârzie foarte mult. Sunt multe dezbateri, probabil şi multe interese în jurul acestuia. Cum îşi fundamentează un consilier juridic un punct de vedere pe care îl prezintă mai departe în exterior?

Laura Manea: – Avem legea specială, Legea Educaţiei, care aduce, ca o parte a răspunderii juridice, răspunderea pentru încălcarea normelor de etică. Am făcut unele observaţii pentru că textul de lege este lato sensu, foarte general formulat şi, atunci, lasă loc de interpretare. Sesizarea instanţelor, în cazul altor agenţi economici sau al altor instituţii care nu se confruntă cu procesele privind răspunderea pentru încălcarea normelor de etică, este dusă în zona de litigiu de muncă. Atunci când ajungem în instanţă, o persoană nemulţumită, poate chiar şi partea reclamantă nemulţumită de soluţia Comisiei de Etică, vede raportul comisiei ca un raport de dreptul muncii, şi toată apărarea se face pe Codul Muncii. Încercăm să explicăm că, de fapt, Comisia de Etică, fiind un organ independent care ia o decizie conform Legii Educaţiei, decizia este asumată pe răspunderea universităţii în momentul în care se pune şi în aplicare soluţia Comisiei de Etică. Încercăm să explicăm că de fapt suntem în zona Dreptului administrativ. Exact ca hotărârea Senatului, hotărârea Comisiei de Etică este un act administrativ. Instanţele din 2011, de când avem noua Lege a Educaţiei, nu au fost unitare. Sunt instanţe în ţară care au înţeles acest lucru, şi ne judecăm pe Contencios Administrativ, pe drept administrativ. Majoritatea instanţelor merg pe Codul Muncii. Apărarea noastră, a consilierilor juridici, este strict pe Legea 1. Mergem în faţa instanţelor, iar adversarii, avocaţii, încearcă să convingă instanţele că ne sunt aplicabile prevederile din Codul Muncii, prevederi care, într-un fel, avantajează angajatul în astfel de litigii, iar instanţele de litigii de muncă acceptă şi oferă soluţii. Ceea ce încercăm să arătăm şi consiliilor de la nivel naţional este faptul că este nevoie să vină mai explicit în textul de lege. Soluţia Comisiei de Etică privind sancţionarea unui student pentru încălcarea normelor de etică se dezbate numai în instanţele de contencios administrativ. Nu este normal ca o hotărâre a aceluiaşi organ, pentru că-l priveşte pe student, să fie de competența instanţei de contencios administrativ, iar în ceea ce îl privește pe cadrul didactic să fie considerat litigiu de muncă. De aceea, considerăm că ar fi de ajutor și instanţelor de judecată dacă textul legii noastre speciale ar veni mult mai aplicat şi ar distinge această Comisie de Etică, care este diferită de Comisia de Cercetare Disciplinară. Nu sunt aceeaşi comisie şi nu sunt nici pe aceeaşi poziţie şi, atunci, în instanţă, ne-am putea duce să ne apărăm numai cu Legea 1, iar Codul Muncii ar rămâne pentru litigiile de Dreptul muncii.

Nicolae Cîrstea: – Care ar fi aşteptările dumneavoastră din punct de vedere normativ pentru a avea la îndemână soluţiile legislative cele mai bune în desfăşurarea activităţii consilierilor juridici? Dacă puteţi face o sinteză?

Laura Manea: – Codul de Etică, aşa cum prevede legea specială, este partea a II-a din Carta Universitară, cartă care este o constituţie a fiecărei instituţii de învăţământ superior şi, atunci, un cod de etică universitar reprezintă actul normativ al instituţiei unde apar valorile, unde apar abaterile pe care politica pe care universitatea, în baza autonomiei universitare, o face din punct de vedere al eticii didactice aplicabile cadrului didactic şi studentului. Apoi, Legea Educaţiei trebuie să vină să susţină în activitate şi Comisia de Etică şi pe noi, consilierii juridici, şi, de ce nu, un Cod de etică universitar la nivel naţional care să reprezinte un cadru general pentru toate universităţile. Este aşteptat şi poate fi stabilit printr-un ordin de ministru, pentru că el deja vine tot în partea aceasta de reglementare administrativ-normativă.

Nicolae Cîrstea: – Mulţumesc mult. Vă felicit şi pe dumneavoastră pentru implicarea pe care am văzut-o în aceste zile la Braşov. Nu este uşor să ai zeci de invitaţi, să ai mai multe paneluri, să ai oameni în sală, să ai invitaţi în platformele online, să reuşeşti să-i pui în dialog, inclusiv limitări tehnice pot să intervină în această dorinţă de a face lucrurile foarte bine. Cred că v-aţi descurcat excelent, aici la Braşov. Cred că feedback-ul este unul foarte bun şi aşteptăm cu interes Ediţia a III-a a Conferinţei VESA.

Laura Manea: – Mulţumim şi de susţinerea pe care ne-aţi acordat-o şi anul acesta, pentru că şi în 2019 Universul Juridic a fost partener în organizarea acestei conferinţe. Venim în mediul academic cu un mod de conferinţă gândit pe două paneluri şi workshop-uri, precum şi parte de sesiuni ştiinţifice. Încercăm să le combinăm şi în continuare, dacă o să avem şi sprijinul autorităţilor, organismelor centrale. Anul acesta am adus Consiliul de Etică şi Management Universitar alături de noi la această conferinţă. Am adus din partea media Universul Juridic şi, dacă se conluzcrează, eu zic că la a III-a ediţie şi la următoarele ediţii o să fie şi mai bine, mai eliminăm şi din neconcordanţele tehnice.

Nicolae Cîrstea: – Vă mulţumesc foarte mult!

Detalii eveniment

Categoria: Interviuri

Comments

 • Helerea Elena
  2 august 2021

  Multe felicitari D-nei Consilier juridic Laura Manea, care cu multa competenta sprijina Comisia de etica a Universitatii Transilvania din Brasov!
  Si felicitari pentru Pro Unversitaria, pentru informatiil utile si necesare transmise!
  Prof.Dr.Ing. Elena Helerea

Postează un comentariu

LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON